Publikavimo data: 2024-04-09
Salotos su lašiša ir kiaušiniu
Lašišos ir kiaušinių salotoms rinkitės vakuume supakuotą, lengvai sūdytą žuvį. Atkreipkite dėmesį į tai, kad jos paviršius būtų švarus, nepažeistas. Raumeninis audinys turi būti vidutiniškai tankus. Avokado brandą rodo sodri tamsiai žalia odelės spalva. Tačiau ir neprinokęs vaisius gali pasiekti norimą būklę. Nesudėtinga procedūra padės jį padaryti minkštą. Avokadą keliose vietose pradurkite šakute ir kaitinkite mikrobangų krosnelėje, kas 30 sekundžių tikrindami, ar minkštas.
Žingsnis 1
Kiaušinius nulupkite, atvėsinkite šaltame vandenyje ir supjaustykite griežinėliais arba apskritimais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenėlyje sumaišykite Dižono garstyčias, kaparėlius, alyvuogių aliejų ir citrinos sultis. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Pradėkite ruošti salotas. Į lėkštę sudėkite žalumynus, griežinėliais pjaustytą agurką, pomidorus ir avokadą. Tada išdėliokite lašišos juosteles. Ant viršaus sudėkite kiaušinius. Užpilkite salotas padažu.
Kategorijos