Publikavimo data: 2024-01-06
Išrūgų blyneliai receptas
Išrūgos yra pieno produktas, gaunamas pieną surauginus ir atskyrus nuo varškės. Jos dažnai naudojamos gaminant maistą ir kepant. Su išrūgomis galima kepti blynus. Jie bus ploni, švelnūs ir dietiniai. Juk blynai su išrūgomis bus labai neriebūs. Išrūgos yra labai mažai kaloringas produktas. Be to, kepant nereikės pieno ir kiaušinių. Dėl to blyneliai bus dar dietesni. Išrūgų galima nusipirkti bet kurios maisto prekių parduotuvės pieno skyriuje arba galite jų prisirinkti patys, palaukę, kol šviežias pienas užrūgsta.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Išrūgas iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad ruošiant maistą jos būtų kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Paruoškite blynų tešlą. Išsijokite miltus. Supilkite juos į kambario temperatūros išrūgas ir išmaišykite. Tada įberkite druskos, cukraus, kepimo miltelių ir augalinio aliejaus. Išmaišykite ir palikite pakilti 60 minučių.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Supilkite į ją tešlą ir paskirstykite ją taip, kad blynas taptų apvalus. Kepkite blynus po minutę iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 4
Kai visi blynai bus paruošti, patiekite juos sudėtus ant stalo. Jei norite, kiekvieną blyną galite patepti sviestu. Gero apetito!
Kategorijos