Publikavimo data: 2024-06-15
Išrūgų blyneliai su kriaušių įdaru
Išrūgų blyneliai su karamelizuotomis kriaušėmis - skanus, rafinuotas, tačiau biudžetui draugiškas patiekalas su nuostabiu cinamono skoniu. Kepant išrūgų blyneliai nesuplyšta, jie būna ploni ir labai švelnūs. Juos galima ruošti darbo dienomis šeimos arbatos vakarėliui arba kaip desertą šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje išplakite kiaušinius su druska ir cukrumi. Į kiaušinius supilkite išrūgas ir ištirpintą sviestą. Įmaišykite miltus ir sodą, nuolat maišydami, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 2
Palikite tešlą 15 minučių pastovėti. Ant gerai įkaitintos keptuvės plonu sluoksniu užtepkite tešlos. Kepkite blynus iš dviejų pusių, kol jie taps auksiniai.
Žingsnis 3
Įdarui kriaušes supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje svieste apkepkite kriaušių skilteles, pabarstykite jas cukrumi ir cinamonu. Ant kiekvieno blyno dėkite įdaro ir susukite juos į voką.
Kategorijos