Publikavimo data: 2025-08-20
Išskirtinės salotos su marinuotomis slyvomis
Salotos su marinuotomis slyvomis taps neabejotinai mėgstamiausiu šventinio stalo patiekalu. Saldžių, sultingų, ką tik iš sirupo išimtų slyvų derinys su švelniu avokadų ir kreminės varškės skoniu - ypatingas malonumas ir skonis gurmanams. Ne ką mažesniu smuiku visame šiame orkestre griežia ir padažas. Jį pagaminti nesudėtinga, tačiau jis leidžia dar labiau atsiskleisti slyvų skoniui ir suteikia malonaus poskonio šioms išskirtinėms salotoms.
Žingsnis 1
Aisbergo salotas supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, pasūdykite. Slyvas perpjaukite per pusę ir išimkite kauliuką. Nulupkite avokadą ir supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į alyvuogių aliejų įpilkite garstyčių ir citrinos sulčių. Viską gerai išmaišykite, kol susidarys emulsija.
Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite salotų lapus, svogūnus, slyvas ir pusę padažo. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Sudėkite dubenėlio turinį į lėkštę, ant viršaus išdėliokite avokado griežinėlius, ant viršaus užberkite varškės sūrio, pabarstykite salotas granatų sėklomis ir viską apšlakstykite likusiu padažu.
Kategorijos