Publikavimo data: 2025-08-17
Išskirtiniai makaronai su jūros gėrybėmis, sūriais ir vyšniniais pomidorais
Šiuos itališkus makaronus iš tiesų galima vadinti išskirtiniu patiekalu, jis patenkins net pačių išrankiausių gurmanų poreikius, nes jį sudaro daug kilnių ir brangių ingredientų. Patiekalą sudaro: krevetės, midijos, olandiškas sūris, dor-blue sūris, grietinėlė, vyšniniai pomidorai, bazilikai, salierai, grikių spagečiai, alyvuogių aliejus ir česnakai.
Žingsnis 1
Nulupkite krevetes ir česnakus, 3-5 minutes pakepinkite keptuvėje alyvuogių aliejuje.
Žingsnis 2
Sudėkite midijas į kitą keptuvę, užpilkite jas grietinėle ir troškinkite 5-7 minutes. Olandišką sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į keptuvę su midijomis, išmaišykite ir troškinkite 3 min.
Žingsnis 3
Krevetes sumeskite į padažą, pagal skonį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Padažo pabaigoje sudėkite stambiai tarkuotą bleu sūrį ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Perpjaukite vyšninius pomidorus per pusę ir 2-3 min. pakepinkite keptuvėje, įdėkite bazilikų ir salierų lapų, kad patiekalas įgautų gražų aromatą ir skonį. Atskirai išvirkite grikių spagečius puode pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Patiekalas paruoštas, patiekite karštą.
Kategorijos