Publikavimo data: 2024-04-28
Itališka panettone.
Itališkas Panettone kulich - tai Kalėdoms ir Velykoms ruošiamas oro saldus pyragas. Velykinis itališkas kuličas nuo rusiško deserto skiriasi tuo, kad yra lengvesnis ir lengvesnės tekstūros. "Panettone" kartu gana drėgnas, skaidulingas ir labai malonaus skonio. Norint pasiekti tokį efektą, reikia aukštos kokybės (stiprių) miltų (baltymų kiekis 13 g 100 g miltų), ilgo minkymo, o visi produktai turi būti kambario temperatūros.
Žingsnis 1
Paruoškite oparą. Mieles ištirpinkite šiltame piene (ne daugiau kaip 35 laipsnių Celsijaus). Suberkite cukrų, persijotus miltus ir kruopščiai išmaišykite plakikliu, kad neliktų gumuliukų. Uždenkite maistine plėvele ir 40-50 minučių padėkite į šiltą vietą. Trynys turi 2-3 kartus padidinti tūrį ir pasidengti burbuliukų "kepurėle".
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Į tešlą įmaišykite 4 kiaušinių trynius (2 kiaušinių trynius palikite kuličui patepti), minkštą sviestą, cukrų (paprastą ir vanilinį), druską ir žievelę. Kruopščiai išmaišykite plaktuvu. Suberkite persijotus miltus. Tešla turi būti labai minkšta ir elastinga, ne per daug stora. Minkykite, kol tešla nebelips prie rankų ir stalo. Dėkite tešlą į didelį dubenį, uždenkite maistine plėvele arba drėgnu rankšluosčiu. Palikite pastovėti 2-3 valandas. Tada įmaišykite džiovintus vaisius.
Žingsnis 3
Iškepkite Panettone. Padalykite tešlą į porcijas ir pripildykite formas iki 1/3. Uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti dar 2 valandas. Prieš kepimą kepurėles patepkite likusiais dviem kiaušinių tryniais. Kepkite itališkus kuličius 170 laipsnių temperatūros orkaitėje 30-40 minučių.
Žingsnis 4
Kol itališki pyragėliai kepa, paruoškite glajų. Kiaušinių baltymus, cukrų ir migdolų miltus sumaišykite iki vientisos masės.
Kategorijos