Publikavimo data: 2025-08-17
Itališki jūros uosto makaronai.
Makaronai yra tradicinis, senovinis italų virtuvės patiekalas. Egzistuoja versija, kad makaronų receptą iš Kinijos į Italiją 1292 m. atvežė garsusis keliautojas Marco Polo. Romoje yra net makaronų muziejus, kuriame galima pamatyti daugybę šio patiekalo rūšių ir receptų. Itališkas makaronų patiekalas "Jūrų uostas" yra vienas skaniausių ir sveikiausių, nes spagečiai jame patiekiami po gardžiu kreminiu jūros gėrybių ir kvapnių, pikantiškų prieskonių padažu.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais, česnaką susmulkinkite. Įkaitinkite keptuvę su sviestu ir alyvuogių aliejumi, sudėkite česnaką ir svogūną ir kepkite, kol taps auksinės spalvos, supilkite grietinėlę, prieskonius, išmaišykite ir užvirę pavirkite 1-2 minutes.
Žingsnis 2
Sudėkite kalmarus, krevetes ir midijas, išmaišykite ir užvirus troškinkite 3-4 minutes. Kol ruošite padažą, šiek tiek pasūdytame vandenyje išvirkite spagečius.
Žingsnis 3
Į padažą sudėkite virtus spagečius, gerai išmaišykite, uždenkite ir virkite dar 1 minutę. Sutarkuokite sūrį, perkelkite paruoštą patiekalą iš keptuvės, pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kategorijos