Itališki jūros uosto makaronai. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Itališki jūros uosto makaronai.

Makaronai yra tradicinis, senovinis italų virtuvės patiekalas. Egzistuoja versija, kad makaronų receptą iš Kinijos į Italiją 1292 m. atvežė garsusis keliautojas Marco Polo. Romoje yra net makaronų muziejus, kuriame galima pamatyti daugybę šio patiekalo rūšių ir receptų. Itališkas makaronų patiekalas "Jūrų uostas" yra vienas skaniausių ir sveikiausių, nes spagečiai jame patiekiami po gardžiu kreminiu jūros gėrybių ir kvapnių, pikantiškų prieskonių padažu.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
225 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.11/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Itališki jūros uosto makaronai. Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais, česnaką susmulkinkite. Įkaitinkite keptuvę su sviestu ir alyvuogių aliejumi, sudėkite česnaką ir svogūną ir kepkite, kol taps auksinės spalvos, supilkite grietinėlę, prieskonius, išmaišykite ir užvirę pavirkite 1-2 minutes.

Žingsnis 2

Itališki jūros uosto makaronai. Žingsnis 2
Sudėkite kalmarus, krevetes ir midijas, išmaišykite ir užvirus troškinkite 3-4 minutes. Kol ruošite padažą, šiek tiek pasūdytame vandenyje išvirkite spagečius.

Žingsnis 3

Itališki jūros uosto makaronai. Žingsnis 3
Į padažą sudėkite virtus spagečius, gerai išmaišykite, uždenkite ir virkite dar 1 minutę. Sutarkuokite sūrį, perkelkite paruoštą patiekalą iš keptuvės, pabarstykite tarkuotu sūriu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, troškiniai, daržovių salotos, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, sala, pietūs, vakarienė, morkų sezonas, agurkų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, česnakų sezonas, makaronai (makaronai), funchoza, azijietiški makaronai, karštieji patiekalai naujiems metams, be įprastų alergenų, receptų knyga, funchoza su daržovėmis, makaronai su daržovėmis, funchoza su paprikomis, funchoza su agurkais, makaronai su morkomis, makaronai su česnakais, funchoza su morkomis.

Kategorijos