Publikavimo data: 2025-08-18
Itališki spagečiai su krevetėmis pomidorų padaže
Krevetės yra vertingas baltymų šaltinis - 90 % energinės vertės. Kartu krevetės yra mažai kaloringas produktas. Gaminant krevetes patartina laikytis kelių taisyklių. Krevetės turėtų būti atšildomos palaipsniui: iš pradžių apatinėje šaldytuvo lentynoje 3-5 valandas, o paskui kambario temperatūroje 4 valandas. Jei krevetės buvo termiškai apdorotos, ruošti reikia 3-5 minutes. Priešingu atveju - 9-11 minučių.
Žingsnis 1
Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Kad pjaustant svogūnus akys nesudrėktų, retkarčiais suvilgykite peilį po šaltu vandeniu. Nuo pomidorų pašalinkite odelę ir trintuvu supjaustykite juos į tyrę. Turėtumėte turėti apie 150 g pomidorų tyrės.
Žingsnis 2
Išvirkite spagečius pagal instrukcijas, kol jie bus al dente, ir nusausinkite. Kietųjų kviečių makaronų nereikia skalauti vandeniu.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ir apkepkite krevetes iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Išimkite krevetes ir toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūną, kol taps permatomas. Į svogūnus sudėkite pomidorų tyrę, kaitinkite 2 minutes ir sudėkite krevetes, uždenkite ir troškinkite 5 minutes ant vidutinės ugnies, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, pagardinkite raudonėliais ir smulkintais česnakais.
Žingsnis 4
Į krevetes sudėkite virtus spagečius ir viską gerai išmaišykite, kad krevetės ir pomidorų tyrė tolygiai pasiskirstytų tarp spagečių. Kelias minutes patroškinkite ir išdėliokite į lėkštes.
Kategorijos