Itališkos meringos, skirtos tortams puošti pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Itališkos meringos, skirtos tortams puošti

Dažnai gaminu tortus ir artimųjų prašymu juos puošiu ne sviesto kremu, o itališka beze. Skirtingai nei plakta grietinėlė, bezė geriau išlaiko formą ir net po kelių dienų nepakeičia savo tekstūros. Toliau dalinuosi receptu.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
14 min.
Kalorijos
211 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
40 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (28 bal.)

Žingsnis 1

Itališkos meringos, skirtos tortams puošti Žingsnis 1
Į puodą storu dugnu suberkite cukraus pudrą ir įpilkite vandens.

Žingsnis 2

Itališkos meringos, skirtos tortams puošti Žingsnis 2
Į didelį dubenį (jei plakate rankomis) arba į planetinio maišytuvo dubenį sudėkite baltymus ir druską.

Žingsnis 3

Itališkos meringos, skirtos tortams puošti Žingsnis 3
Baltymus plakite rankiniu maišytuvu, kol jie taps purūs ir putoti.

Žingsnis 4

Itališkos meringos, skirtos tortams puošti Žingsnis 4
Cukraus sirupui paruošti 2 minutes vidutinėje temperatūroje ištirpinkite cukraus pudrą su vandeniu.

Žingsnis 5

Itališkos meringos, skirtos tortams puošti Žingsnis 5
Proceso metu sirupą maišykite silikonine mentele.

Žingsnis 6

Itališkos meringos, skirtos tortams puošti Žingsnis 6
Padidinkite kaitvietės kaitrumą iki maksimalaus ir nustatykite laikmatį 3,5 minutės. Cukrus pradės kaisti ir pasirodys burbuliukai. Proceso metu nuolat maišykite.

Žingsnis 7

Itališkos meringos, skirtos tortams puošti Žingsnis 7
Nuimkite nuo viryklės puodą su cukraus sirupu ir plona srovele supilkite jį į baltymus. Toliau plakite baltymus mikseriu, įmaišydami cukraus sirupą.

Žingsnis 8

Itališkos meringos, skirtos tortams puošti Žingsnis 8
Kai sirupas įsimaišys, dubenį įdėkite į planetinį maišytuvą arba rankomis plakite meringą 6-7 minutes naudodami plaktuvo priedą.

Žingsnis 9

Itališkos meringos, skirtos tortams puošti Žingsnis 9
Blizgi, blizganti ir gerai išlaikanti formą bezė bus paruošta.

Žingsnis 10

Itališkos meringos, skirtos tortams puošti Žingsnis 10
Pasirinkite gražų antgalį tortui papuošti.

Žingsnis 11

Itališkos meringos, skirtos tortams puošti Žingsnis 11
Perkelkite meringą į konditerinį maišelį.

Žingsnis 12

Itališkos meringos, skirtos tortams puošti Žingsnis 12
Susukite galiuką ir suriškite jį gumute - taip bemielė tešla "nepabėgs".

Žingsnis 13

Itališkos meringos, skirtos tortams puošti Žingsnis 13
Papuoškite tortą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, grietinėlės ir pieno desertai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, tortai, kremai, Kalėdų desertai, receptų knyga, grietinėlė su pienu

Kategorijos