Publikavimo data: 2025-08-17
Itališkos meringos, skirtos tortams puošti
Dažnai gaminu tortus ir artimųjų prašymu juos puošiu ne sviesto kremu, o itališka beze. Skirtingai nei plakta grietinėlė, bezė geriau išlaiko formą ir net po kelių dienų nepakeičia savo tekstūros. Toliau dalinuosi receptu.
Žingsnis 1
Į puodą storu dugnu suberkite cukraus pudrą ir įpilkite vandens.
Žingsnis 2
Į didelį dubenį (jei plakate rankomis) arba į planetinio maišytuvo dubenį sudėkite baltymus ir druską.
Žingsnis 3
Baltymus plakite rankiniu maišytuvu, kol jie taps purūs ir putoti.
Žingsnis 4
Cukraus sirupui paruošti 2 minutes vidutinėje temperatūroje ištirpinkite cukraus pudrą su vandeniu.
Žingsnis 5
Proceso metu sirupą maišykite silikonine mentele.
Žingsnis 6
Padidinkite kaitvietės kaitrumą iki maksimalaus ir nustatykite laikmatį 3,5 minutės. Cukrus pradės kaisti ir pasirodys burbuliukai. Proceso metu nuolat maišykite.
Žingsnis 7
Nuimkite nuo viryklės puodą su cukraus sirupu ir plona srovele supilkite jį į baltymus. Toliau plakite baltymus mikseriu, įmaišydami cukraus sirupą.
Žingsnis 8
Kai sirupas įsimaišys, dubenį įdėkite į planetinį maišytuvą arba rankomis plakite meringą 6-7 minutes naudodami plaktuvo priedą.
Žingsnis 9
Blizgi, blizganti ir gerai išlaikanti formą bezė bus paruošta.
Žingsnis 10
Pasirinkite gražų antgalį tortui papuošti.
Žingsnis 11
Perkelkite meringą į konditerinį maišelį.
Žingsnis 12
Susukite galiuką ir suriškite jį gumute - taip bemielė tešla "nepabėgs".
Žingsnis 13
Papuoškite tortą.
Kategorijos