Itališkos "Panzanella" salotos. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Itališkos "Panzanella" salotos.

Šį receptą vargu ar galima priskirti aukštajai virtuvei, greičiau kaimiškiems vasaros Toskanos motyvams. Vis dėlto patiekalas neįprastas ir labai skanus. Jį lengva paruošti ir pagal nuotaiką.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
116 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Itališkos "Panzanella" salotos. Žingsnis 1
Rankomis suplėšykite bagetę vidutinio dydžio gabalėliais ir išdžiovinkite sausoje keptuvėje.

Žingsnis 2

Itališkos "Panzanella" salotos. Žingsnis 2
Stambiai supjaustykite pomidorus ir agurkus. Jei naudojate vyšninius pomidorus, perpjaukite juos per pusę.

Žingsnis 3

Itališkos "Panzanella" salotos. Žingsnis 3
Sumaišykite daržoves, sudėkite labai plonai pusžiedžiais supjaustytą svogūną.

Žingsnis 4

Itališkos "Panzanella" salotos. Žingsnis 4
Padažui sumaišykite alyvuogių aliejų, balzaminį actą ir Provanso žoleles. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 5

Sudėkite džiovintos bagetės griežinėlius prie daržovių, užpilkite padažu ir gerai išmaišykite. Palikite salotas pusvalandį pastovėti šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
salotos, daržovių salotos, paprasta, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, vakarienė, bulvių sezonas, pomidorų sezonas, receptų knyga, salotos su grietine, salotos su daržovėmis, vakarienė su bulvėmis, salotos su sviestu

Kategorijos