Publikavimo data: 2025-08-19
Itališkos "Panzanella" salotos.
Šį receptą vargu ar galima priskirti aukštajai virtuvei, greičiau kaimiškiems vasaros Toskanos motyvams. Vis dėlto patiekalas neįprastas ir labai skanus. Jį lengva paruošti ir pagal nuotaiką.
Žingsnis 1
Rankomis suplėšykite bagetę vidutinio dydžio gabalėliais ir išdžiovinkite sausoje keptuvėje.
Žingsnis 2
Stambiai supjaustykite pomidorus ir agurkus. Jei naudojate vyšninius pomidorus, perpjaukite juos per pusę.
Žingsnis 3
Sumaišykite daržoves, sudėkite labai plonai pusžiedžiais supjaustytą svogūną.
Žingsnis 4
Padažui sumaišykite alyvuogių aliejų, balzaminį actą ir Provanso žoleles. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Sudėkite džiovintos bagetės griežinėlius prie daržovių, užpilkite padažu ir gerai išmaišykite. Palikite salotas pusvalandį pastovėti šaldytuve.
Kategorijos