Publikavimo data: 2024-06-22
Itališkos salotos su makaronais ir bazilikais
Makaronų salotos yra vienas ekstravagantiškiausių itališkų patiekalų. Žmogui, kuris nėra buvęs Viduržemio jūros regione, gana sunku suvokti, kad salotose yra makaronų. Nepaisant to, šis patiekalas labai išpopuliarėjo visame pasaulyje, pamažu praplėsdamas išrankių valgytojų akiratį ir parodydamas jiems naujas skonio platybes.
Žingsnis 1
Paruoškite makaronus. Sudėkite juos į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie 10 minučių. Tada makaronus nusausinkite. Jei norite, makaronus galite perplauti šaltu vandeniu, kad nesuliptų. Mocarelos sūrį supjaustykite pusiau.
Žingsnis 2
Paruoškite salotų padažą. Atskirame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, balzamiko padažą ir citrinos sultis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir suplakite šakute iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Stambiais kubeliais supjaustykite agurką ir ketvirčiais supjaustykite pomidorus. Alyvuoges be sėklų supjaustykite žiedais. Visus salotų ingredientus sumaišykite tinkamame inde. Užpilkite padažą ant salotų ir atsargiai išmaišykite.
Kategorijos