Publikavimo data: 2024-06-08
Itališkų žolelių bagetė
Bazilikas, raudonėlis, čiobrelis, česnakas ir svogūnas... Šių itališkų žolelių mišinys suteikia patiekalui neįtikėtiną skonį ir žadina apetitą. Prieskonių nebūtinai reikia dėti į sriubas ar karštus užkandžius. Su itališkomis žolelėmis galite pasigaminti gardžią bagetę. Pagal prancūziškas tradicijas paruošta traški duona su kvapniomis itališkomis žolelėmis ir alyvuogėmis tampa maistinga ir labai malonaus skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite oparą. Mieles, druską ir cukrų užpilkite šiltu vandeniu (100 ml). Išmaišykite. Mielės turi visiškai ištirpti. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1,5 valandos.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Supilkite miltus, alyvuogių aliejų ir likusį vandenį, sudėkite alyvuoges ir itališkas žoleles. Užminkykite elastingą tešlą.
Žingsnis 3
Paruoškite itališkas žolelių bagetes. Iš tešlos suformuokite pailgus, pailgus kepaliukus. Dėkite ant kepimo skardos. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti dar 40-50 minučių. Tada bagetės paviršiuje peiliu padarykite įstrižų pjūvių. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Pasibaigus laikui, palikite duoną orkaitėje dar 10 minučių.
Kategorijos