Itališkų žolelių bagetė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Itališkų žolelių bagetė

Bazilikas, raudonėlis, čiobrelis, česnakas ir svogūnas... Šių itališkų žolelių mišinys suteikia patiekalui neįtikėtiną skonį ir žadina apetitą. Prieskonių nebūtinai reikia dėti į sriubas ar karštus užkandžius. Su itališkomis žolelėmis galite pasigaminti gardžią bagetę. Pagal prancūziškas tradicijas paruošta traški duona su kvapniomis itališkomis žolelėmis ir alyvuogėmis tampa maistinga ir labai malonaus skonio.
Gaminimo laikas
230 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
212 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
27 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Itališkų žolelių bagetė Žingsnis 1
Paruoškite oparą. Mieles, druską ir cukrų užpilkite šiltu vandeniu (100 ml). Išmaišykite. Mielės turi visiškai ištirpti. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1,5 valandos.

Žingsnis 2

Itališkų žolelių bagetė Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Supilkite miltus, alyvuogių aliejų ir likusį vandenį, sudėkite alyvuoges ir itališkas žoleles. Užminkykite elastingą tešlą.

Žingsnis 3

Itališkų žolelių bagetė Žingsnis 3
Paruoškite itališkas žolelių bagetes. Iš tešlos suformuokite pailgus, pailgus kepaliukus. Dėkite ant kepimo skardos. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti dar 40-50 minučių. Tada bagetės paviršiuje peiliu padarykite įstrižų pjūvių. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Pasibaigus laikui, palikite duoną orkaitėje dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos