Publikavimo data: 2025-08-17
Įvairiaspalvės salotos su keptomis krevetėmis, daržovėmis ir parmezanu
Su alyvuogių aliejumi, parmezanu ir daržovėmis derinamos krevetės leidžia pajusti nepakartojamą ir subtilų švelnių jūros gėrybių skonį su kreminiu sūrio prisilietimu, pomidorų ir paprikų šviežumu. Tokios salotos yra geras sveikos mitybos sistemos pasirinkimas, užtikrinantis ir kovą su viršsvoriu ir net kai kuriomis autoimuninėmis ligomis. Jas gali ruošti ir jauni šeimos nariai, ir vyresnio amžiaus žmonės. Per 20 minučių - visa lėkštė maisto, kad būtumėte sveiki.
Žingsnis 1
Sudėkite krevetes į dubenį ir išspauskite ant jų citrinos sulčių. Išmaišykite ir sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi. Maišydami kepkite jas ant vidutinės ugnies 6-7 minutes.
Žingsnis 2
Paprikas supjaustykite plonomis juostelėmis, pomidorus - siaurais griežinėliais, o alyvuoges - plonais žiedais. Susmulkinkite prieskonines žoleles. Sezamo sėklas išdžiovinkite keptuvėje, kol įgaus medaus spalvą, ir sutarkuokite parmezaną.
Žingsnis 3
Sumaišykite visus paruoštus ingredientus dubenyje. Įberkite maltų juodųjų pipirų, druskos, alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite.
Kategorijos