Publikavimo data: 2024-06-15
Jambalaya - Luizianos paelja su dešrelėmis ir vištiena
Sotus patiekalas šeimos vakarienei ar pobūviui. Pasimėgaukite neįprastu paprastų produktų skonių deriniu.
Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonais griežinėliais, o dešreles - žiedais.
Žingsnis 2
Visas daržoves supjaustykite nedideliais vienodais kubeliais, česnaką sutarkuokite.
Žingsnis 3
Didelėje plačioje keptuvėje alyvuogių aliejuje apkepkite dešreles ir vištieną su prieskoniais. Sudėkite visas daržoves, įpilkite truputį aliejaus ir intensyviai maišydami pakepinkite ingredientus. Sudėkite ryžius ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Supilkite baltąjį vyną ir išgarinkite 75 % jo. Sumažinkite ugnį ir supilkite karštą sultinį arba vandenį, konservuotus pomidorus, vištieną ir dešreles. Kaitinkite ant vidutinės ugnies retkarčiais pamaišydami, kol ryžiai suminkštės.
Žingsnis 5
Likus 5-10 min. iki virimo, į ryžius įdėkite griežinėlį citrinos ir pabarstykite smulkintu svogūnu.
Kategorijos