Publikavimo data: 2024-03-25
Paella su krevetėmis
Paelja su krevetėmis - puikus patiekalas šventiniam stalui. Jei griežtai laikotės ispaniškų tradicijų, paelją turėtumėte valgyti tik po pietų, o ne vakare. Tuo pačiu metu mediniais šaukštais ir iš vieno bendro indo. Be to, ispanai jūros gėrybes į šį patiekalą deda žalias. Tačiau jei šis būdas jums netinka, "tinginių" paelją ruoškite su iš anksto nuvalytomis krevetėmis. Tai niekaip nepaveiks puošnaus patiekalo skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūną ir česnaką, kol taps auksiniai. Sudėkite pomidorus, šafraną, pipirus ir druską. Kruopščiai išmaišykite. Troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 2
Sudėkite kruopas. Sudėkite ryžius prie keptuvėje esančių daržovių, supilkite vandenį, kuris turėtų visiškai apsemti kruopas. Užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki vidutinio stiprumo. Krevetes kiaurasamtyje sudėkite tiesiai ant ryžių. Uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite 15 minučių, kol išgaruos skystis.
Kategorijos