Publikavimo data: 2024-03-25
Paella su vištiena
Paella su vištiena šiek tiek primena mums įprastą plovą. Jį sudaro ryžiai, mėsa ir daržovės. Klasikiniame Viduržemio jūros regiono patiekalo recepte būtinai naudojamas šafranas. Jis verdamas su alyvuogių aliejumi ir vištienos sultiniu. Paellai virti geriau naudoti keptuvę žemais šonais ir storu dugnu.
Žingsnis 1
Paruoškite atsargas. Vištieną išvirkite pasūdytame vandenyje. Turėtumėte gauti 1,5 litro sultinio. Iš sultinio išimkite vištieną. Jei reikia, atskirkite mėsą nuo kaulų.
Žingsnis 2
Apkepkite mėsą ir daržoves. Kepkite virtą mėsą keptuvėje, kol taps auksinė. Iškepusią vištieną išimkite į atskirą dubenį. Tame pačiame aliejuje 4-5 min. troškinkite pomidorus, pipirus, česnaką, svogūną ir papriką. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Į daržoves suberkite ryžius. Išmaišykite. Maišydami kepkite 3-5 minutes. Į ryžius sudėkite vištieną. Supilkite sultinį. Troškinkite 10-15 minučių. Supilkite baltąjį vyną. Troškinkite, kol skystis išgaruos. Sudėkite žaliuosius žirnelius ir išmaišykite.
Kategorijos