Publikavimo data: 2024-02-04
Paella su jūros gėrybėmis receptas
Paella yra Valensijos patiekalas, kurio apytikslis receptas buvo sukurtas XIX amžiuje. Jis buvo susijęs su sunkiomis vietinių gyventojų gyvenimo sąlygomis. Valstiečiai nuolat dirbo laukuose, todėl neturėjo laiko galvoti, ką gaminti pietums. Jie dėdavo ryžius į keptuvę ir į juos dėdavo tiesiogine to žodžio prasme viską, kas pakliūdavo po ranka. Dažniausiai tai būdavo daržovės, rečiau - anties ar triušienos mėsa. Kita vertus, pakrančių gyventojai į receptą įtraukdavo jūros gėrybes.
Žingsnis 1
Svogūną ir česnaką nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Smulkiais kubeliais supjaustykite papriką ir pomidorą. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Keptuvėje su ištirpintu sviestu troškinkite svogūnus ir česnakus, kol taps skaidrūs. Sudėkite ryžius, įpilkite dar šiek tiek sviesto ir šiek tiek pašildykite grūdus. Tada įpilkite 100 ml vyno, padidinkite ugnį ir virkite, kol vynas išgaruos.
Žingsnis 3
Maišydami ryžius, nedidelėmis porcijomis, po nedidelį samtelį, supilkite sultinį. Suberkite šafraną, druską, išmaišykite ir virkite, kol ryžiai išvirs iki pusės.
Žingsnis 4
Į ryžius suberkite paprikas, pomidorus ir pomidorų pastą, išmaišykite, tada sudėkite masę į formą ir įpilkite dar vieną samtį sultinio. Ryžius ir daržoves dėkite į iki 190 °C įkaitintą orkaitę 15 minučių.
Kategorijos