Publikavimo data: 2024-03-30
Paella su krevetėmis, kalmarais, midijomis ir sepijomis
Paelja yra Valensijos regiono Ispanijos rytuose simbolis. Klasikinės ispaniškos paeljos receptą sudaro ryžiai, daržovės, mėsa arba žuvis, pupelės ir prieskoniai. Yra daugiau kaip trys šimtai paeljos gaminimo variantų. Kaip žingsnis po žingsnio paruošti paelją su jūros gėrybėmis? Šiam patiekalui svarbu pasirinkti ryžius, kurie nevirtų. Geriausia - ispaniški ryžiai "Iberica" arba "Arborio". Taip pat nepamirškite įdėti šafrano ir alyvuogių aliejaus.
Žingsnis 1
Paruoškite jūros gėrybes. Nuluptas krevetes, mažus kalmarus (sveikus), midijas ir sepijas kepkite 2 minutes ant vidutinės ugnies. Į keptuvę suberkite svogūnus ir paprikas. Nuolat maišydami kepkite dar 2 minutes. Sudėkite petražoles ir česnakus. Kepkite dar 40 sekundžių. Supilkite šafrano užpilą ir tarkuotų pomidorų mišinį. Pagardinkite druska ir pipirais ir užvirinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite paelją. Į keptuvę su jūros gėrybėmis ir daržovėmis supilkite ryžius. Virkite ant vidutinės ugnies 15 minučių, kol ryžiai išvirs. Kai ryžiai bus paruošti, sudėkite midijas.
Kategorijos