Paella su krevetėmis, kalmarais, midijomis ir sepijomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Paella su krevetėmis, kalmarais, midijomis ir sepijomis

Paelja yra Valensijos regiono Ispanijos rytuose simbolis. Klasikinės ispaniškos paeljos receptą sudaro ryžiai, daržovės, mėsa arba žuvis, pupelės ir prieskoniai. Yra daugiau kaip trys šimtai paeljos gaminimo variantų. Kaip žingsnis po žingsnio paruošti paelją su jūros gėrybėmis? Šiam patiekalui svarbu pasirinkti ryžius, kurie nevirtų. Geriausia - ispaniški ryžiai "Iberica" arba "Arborio". Taip pat nepamirškite įdėti šafrano ir alyvuogių aliejaus.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
141 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
14 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, moliuskai, vėžiagyviai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.16/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Paella su krevetėmis, kalmarais, midijomis ir sepijomis Žingsnis 1
Paruoškite jūros gėrybes. Nuluptas krevetes, mažus kalmarus (sveikus), midijas ir sepijas kepkite 2 minutes ant vidutinės ugnies. Į keptuvę suberkite svogūnus ir paprikas. Nuolat maišydami kepkite dar 2 minutes. Sudėkite petražoles ir česnakus. Kepkite dar 40 sekundžių. Supilkite šafrano užpilą ir tarkuotų pomidorų mišinį. Pagardinkite druska ir pipirais ir užvirinkite.

Žingsnis 2

Paella su krevetėmis, kalmarais, midijomis ir sepijomis Žingsnis 2
Paruoškite paelją. Į keptuvę su jūros gėrybėmis ir daržovėmis supilkite ryžius. Virkite ant vidutinės ugnies 15 minučių, kol ryžiai išvirs. Kai ryžiai bus paruošti, sudėkite midijas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos