Publikavimo data: 2025-08-16
Jambalaya su jūros gėrybėmis
Amerikietiškoji jambalaya turi labai įdomią kilmę - manoma, kad šis patiekalas atsirado dėl Ispanijos vietinių gyventojų noro Naujajame pasaulyje pasigaminti jų mėgstamą jūros gėrybių paelją. Tačiau paeljoje turi būti naudojamas šafranas, o čia jis buvo labai brangus, o kai kuriems žmonėms net neprieinamas. Todėl šafranas buvo pakeistas pomidorais ir gautas labai skanus ir sotus patiekalas, primenantis plovą ir paelją vienu metu. Naujasis patiekalas buvo pavadintas "jambalaya", o šiandien jis ruošiamas įvairiai: su jūros gėrybėmis, rūkyta ir šviežia žuvimi, rūkytomis dešrelėmis ir kumpiu.
Žingsnis 1
Visas daržoves nuplaukite ir supjaustykite ne per stambiai, formą ir pjaustymo būdą pasirinkite pagal pageidavimą. Tai gali būti maži kubeliai, ploni šiaudeliai arba galite visas daržoves susmulkinti virtuviniu kombainu.
Žingsnis 2
Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite visas daržoves, dėdami jas vieną po kitos. Pirmiausia į keptuvę sudėkite svogūną, tada česnaką. Po 1 minutės sudėkite papriką ir salierą ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Sudėkite kubeliais supjaustytą mėsą, o po 10 minučių - medžioklines dešreles. Gerai išmaišykite ir virkite dar 5 minutes.
Žingsnis 4
Tada sudėkite pomidorų pastą, pomidorus ir gerai išmaišykite. Kai daržovės ir pomidorai pradės virti, suberkite gerai nuplautus ryžius ir supilkite sultinį. Uždenkite dangčiu ir virkite 15 minučių ant silpnos ugnies.
Žingsnis 5
Galiausiai sudėkite jūros gėrybes, pipirus, čiobrelius ir druską pagal skonį. Išmaišykite ir virkite dar 5 minutes.
Kategorijos