Publikavimo data: 2025-08-20
Jantykes su kalakutienos faršu ir krapais
"Yantyky" yra Krymo totorių virtuvės patiekalas, kurį sudaro tešla ir malta mėsa. Nuo įprastų čeburekų jie skiriasi lengvesne išvaizda ir tuo, kad į maltą mėsą dedama daug daugiau svogūnų, nepilama vandens, o dedama žalumynų.
Žingsnis 1
Sumatuokite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus, žiupsnelį druskos, 200 mililitrų verdančio vandens. Išmaišykite, tada suberkite 250 gramų persijotų miltų. Greitai išminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 3
Įdarui skirtus svogūnus nulupkite ir susmulkinkite (galite naudoti trintuvą).
Žingsnis 4
Į maltą mėsą suberkite smulkintus krapus, svogūnus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Padalykite tešlą į 8 dalis ir kiekvieną jų iškočiokite į apvalią ploną duoną. Taip pat padalykite faršą į 8 dalis ir užtepkite ant duonos plokštainio. Vieną pyrago pusę tolygiai aptepkite maltos mėsos mase, uždenkite kita puse ir užspauskite kraštus.
Žingsnis 6
Paruoštus yantyki kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje augaliniame aliejuje po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 7
Iškeptus jankiukus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Kategorijos