Jantykes su kalakutienos faršu ir krapais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Jantykes su kalakutienos faršu ir krapais

"Yantyky" yra Krymo totorių virtuvės patiekalas, kurį sudaro tešla ir malta mėsa. Nuo įprastų čeburekų jie skiriasi lengvesne išvaizda ir tuo, kad į maltą mėsą dedama daug daugiau svogūnų, nepilama vandens, o dedama žalumynų.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
296 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.89/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Jantykes su kalakutienos faršu ir krapais Žingsnis 1
Sumatuokite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus, žiupsnelį druskos, 200 mililitrų verdančio vandens. Išmaišykite, tada suberkite 250 gramų persijotų miltų. Greitai išminkykite tešlą.

Žingsnis 2

Jantykes su kalakutienos faršu ir krapais Žingsnis 2
Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 30 minučių pailsėti.

Žingsnis 3

Jantykes su kalakutienos faršu ir krapais Žingsnis 3
Įdarui skirtus svogūnus nulupkite ir susmulkinkite (galite naudoti trintuvą).

Žingsnis 4

Jantykes su kalakutienos faršu ir krapais Žingsnis 4
Į maltą mėsą suberkite smulkintus krapus, svogūnus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 5

Jantykes su kalakutienos faršu ir krapais Žingsnis 5
Padalykite tešlą į 8 dalis ir kiekvieną jų iškočiokite į apvalią ploną duoną. Taip pat padalykite faršą į 8 dalis ir užtepkite ant duonos plokštainio. Vieną pyrago pusę tolygiai aptepkite maltos mėsos mase, uždenkite kita puse ir užspauskite kraštus.

Žingsnis 6

Jantykes su kalakutienos faršu ir krapais Žingsnis 6
Paruoštus yantyki kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje augaliniame aliejuje po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 7

Jantykes su kalakutienos faršu ir krapais Žingsnis 7
Iškeptus jankiukus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, paprasta, turi bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, česnakų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, patiekalai su sojų padažu, receptų knyga

Kategorijos