Japoniški ryžiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Japoniški ryžiai

Japoniško stiliaus ryžiai - skanus azijietiškas patiekalas su omletu ir rūkyta mėsa. Sojų padažas suteikia šiek tiek sūrumo, o česnakas palieka malonų pikantišką poskonį. Įdomu tai, kad japonai ryžius laiko nacionaliniu grūdu ir gamina apie pusę milijono patiekalų iš jų. Beje, vidutinis azijietis per metus suvartoja apie 150 kilogramų ryžių, o europietis - tik du kilogramus.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
204 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
29 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Japoniški ryžiai Žingsnis 1
Paruoškite omletą. Gerai suplakite kiaušinius ir pagal skonį pasūdykite. Supilkite į juos pieną ir išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus, supilkite ant jo kiaušinių ir pieno mišinį ir uždenkite dangčiu. Po 5-6 minučių iškepusį omletą perkelkite į lėkštę ir padalykite į nedidelius gabalėlius.

Žingsnis 2

Japoniški ryžiai Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Sumaišykite paruoštą omletą dubenyje su ryžiais. Sudėkite morkas, svogūnus ir žaliuosius žirnelius. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, supilkite sojų padažą ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Japoniški ryžiai Žingsnis 3
Baigti gaminti. Ryžius su daržovėmis ir omletu sudėkite į keptuvę, suberkite smulkiai supjaustytą česnaką ir rūkytos mėsos gabaliukus. Viską išmaišykite ir 5 minutes troškinkite ant silpnos ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos