Publikavimo data: 2024-06-08
Japoniški ryžiai
Japoniško stiliaus ryžiai - skanus azijietiškas patiekalas su omletu ir rūkyta mėsa. Sojų padažas suteikia šiek tiek sūrumo, o česnakas palieka malonų pikantišką poskonį. Įdomu tai, kad japonai ryžius laiko nacionaliniu grūdu ir gamina apie pusę milijono patiekalų iš jų. Beje, vidutinis azijietis per metus suvartoja apie 150 kilogramų ryžių, o europietis - tik du kilogramus.
Žingsnis 1
Paruoškite omletą. Gerai suplakite kiaušinius ir pagal skonį pasūdykite. Supilkite į juos pieną ir išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus, supilkite ant jo kiaušinių ir pieno mišinį ir uždenkite dangčiu. Po 5-6 minučių iškepusį omletą perkelkite į lėkštę ir padalykite į nedidelius gabalėlius.
Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Sumaišykite paruoštą omletą dubenyje su ryžiais. Sudėkite morkas, svogūnus ir žaliuosius žirnelius. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, supilkite sojų padažą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Ryžius su daržovėmis ir omletu sudėkite į keptuvę, suberkite smulkiai supjaustytą česnaką ir rūkytos mėsos gabaliukus. Viską išmaišykite ir 5 minutes troškinkite ant silpnos ugnies.
Kategorijos