Jauno ožiuko plovas orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Jauno ožiuko plovas orkaitėje

Pagal šį receptą paruošta ožkiena būna labai sultinga ir beprotiškai skani. Ožkiena kartu su ryžiais, papildyta gausybe svogūnų ir morkų užkariaus kiekvieną gurmaną. Dėl plovo gaminimo orkaitėje proceso mėsos gabaliukai tampa minkšti ir švelnūs, ryžiai - sotūs ir purūs, o viskas persmelkta žiros skonio.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
261 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Jauno ožiuko plovas orkaitėje Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite gabalėliais, pabarstykite druska ir pipirais. Katile įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite mėsos gabaliukus ir retkarčiais pamaišydami kepkite, kol paruduos.

Žingsnis 2

Jauno ožiuko plovas orkaitėje Žingsnis 2
Sudėkite pomidorų pastą ir kepkite dar 1-2 minutes. Morkas supjaustykite šiaudeliais, rankas - kubeliais. Sudėkite daržoves prie mėsos, išmaišykite ir kepkite, kol daržovės suminkštės.

Žingsnis 3

Jauno ožiuko plovas orkaitėje Žingsnis 3
Įberkite ryžių, žiros, jei reikia, druskos. Užpilkite karštu vandeniu, kad jis apsemtų ryžius 3-4 cm, ir leiskite užvirti.

Žingsnis 4

Jauno ožiuko plovas orkaitėje Žingsnis 4
Uždenkite dangčiu ir 20 minučių pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Tada išimkite katilą iš orkaitės. Palikite dangtį ir palikite patiekalą pastovėti dar 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, plovas, ryžių patiekalai, grūdų patiekalai, receptų knyga, plovas su sultenėmis, plovas su džiovintais vaisiais, jautienos vakarienė, plovas su abrikosais

Kategorijos