Publikavimo data: 2025-08-18
Jauno ožiuko plovas orkaitėje
Pagal šį receptą paruošta ožkiena būna labai sultinga ir beprotiškai skani. Ožkiena kartu su ryžiais, papildyta gausybe svogūnų ir morkų užkariaus kiekvieną gurmaną. Dėl plovo gaminimo orkaitėje proceso mėsos gabaliukai tampa minkšti ir švelnūs, ryžiai - sotūs ir purūs, o viskas persmelkta žiros skonio.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite gabalėliais, pabarstykite druska ir pipirais. Katile įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite mėsos gabaliukus ir retkarčiais pamaišydami kepkite, kol paruduos.
Žingsnis 2
Sudėkite pomidorų pastą ir kepkite dar 1-2 minutes. Morkas supjaustykite šiaudeliais, rankas - kubeliais. Sudėkite daržoves prie mėsos, išmaišykite ir kepkite, kol daržovės suminkštės.
Žingsnis 3
Įberkite ryžių, žiros, jei reikia, druskos. Užpilkite karštu vandeniu, kad jis apsemtų ryžius 3-4 cm, ir leiskite užvirti.
Žingsnis 4
Uždenkite dangčiu ir 20 minučių pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Tada išimkite katilą iš orkaitės. Palikite dangtį ir palikite patiekalą pastovėti dar 20 minučių.
Kategorijos