Publikavimo data: 2024-05-25
Jaunų kopūstų pyragas
Pyragas su jaunaisiais kopūstais - geras patiekalas vasaros meniu. Jis yra gana pigus ir lengvai paruošiamas. Tačiau šis pyragas nuo kitų receptų skiriasi tuo, kad jauni kopūstai jam suteikia sultingumo ir švelnumo. Į patiekalą įdėkite žaliųjų svogūnų, petražolių, krapų ir virtų kiaušinių - jie suteiks įdarui švelnią kreminę tekstūrą.
Žingsnis 1
Paruoškite įdaro mišinį. Smulkiai supjaustykite kopūstus. Smulkiai supjaustykite žoleles. Smulkiai supjaustykite kiaušinius, sumaišykite juos su kopūstais ir žolelėmis, druska.
Žingsnis 2
Paruoškite įdaro tešlą. Dubenyje ištirpinkite sviestą. Sudėkite kefyrą, grietinę, kiaušinius, druską ir cukrų. Supilkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Kopūstų pyragą iškepkite orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo formą ištepkite aliejumi arba išklokite pergamentu. Į ją supilkite pusę tešlos. Atsargiai paskirstykite įdarą, išlyginkite jį. Ant įdaro supilkite likusį įdarą. Pašaukite pyragą į orkaitę 40 minučių. Pyrago paruošimą patikrinkite dantų krapštuku. Jei jis lieka sausas, pyragas paruoštas.
Kategorijos