Publikavimo data: 2025-08-20
Jautiena įdaryti kopūstai iš mano vaikystės
Mėgstamiausias vaikystės receptas. Skanūs ir sotūs pietūs ar vakarienė visai šeimai.
Žingsnis 1
Ryžius išvirkite iki pusiau išvirtų, atvėsinkite ir sumaišykite su malta mėsa. Pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais.
Žingsnis 2
Iš kopūstų išpjaukite žieves, įmeskite kopūstus į puodą su verdančiu vandeniu ir virkite, kol kopūstų lapai suminkštės (10-15 minučių).
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūną, morką ir papriką, pakepinkite daržoves įkaitintoje keptuvėje. Sudėkite pomidorus su jų sultimis, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 4
Suplėšykite kopūstus į lapus, ant kiekvieno lapo dėkite po šaukštą maltos mėsos ir suvyniokite į voką. Dėkite į gilų puodą.
Žingsnis 5
Sudėkite ant ugnies įdarytus kopūstus, įpilkite į keptuvę šiek tiek vandens ir lauro lapą, troškinkite uždengę dangčiu 30 minučių.
Žingsnis 6
Į įdarytus kopūstus sudėkite pakepintus svogūnus, morkas, paprikas ir pomidorus ir troškinkite 30 minučių. Pabaigoje įdėkite česnako skiltelę ir žolelių, jei norite.
Kategorijos