Jautiena su kaulu ir želatina pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Jautiena su kaulu ir želatina

Patiekalas, gaminamas iš mėsos sultinio, kuris atvėsus buvo užšaldytas, vadinamas cholodets. Jo sudėtyje yra iš kremzlių išvirtų geliuojančių medžiagų, kurios tinka raiščiams ir sausgyslėms. Cholodets gerina odos, plaukų ir nagų būklę, suteikia jiems sveiką blizgesį. Kad būtų lengviau paruošti, naudokite želatiną. Iš anksto ją ištirpinkite kambario temperatūros sultinyje. Tada užvirinkite vandens vonelėje ir naudokite recepte.
Gaminimo laikas
300 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
332 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.6/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautiena su kaulu ir želatina Žingsnis 1
Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Pasūdykite ir užvirinkite, nugriebkite putas. Virkite apie 4 valandas.

Žingsnis 2

Jautiena su kaulu ir želatina Žingsnis 2
Kepant mėsa turėtų atšokti nuo kaulo. Supjaustykite ją kąsnio dydžio gabalėliais. Smulkiai supjaustykite česnaką.

Žingsnis 3

Jautiena su kaulu ir želatina Žingsnis 3
Nusunkite sultinį ir perkoškite per sūrmaišį arba sietelį. Paragaukite druskos ir pipirų. Sudėkite želatiną ir leiskite jai šiek tiek išbrinkti. Vieną dalį želatinos supilkite į 10 dalių kambario temperatūros sultinio ir pašildykite.

Žingsnis 4

Jautiena su kaulu ir želatina Žingsnis 4
Sudėkite mėsos gabalėlius į lėkštę, pabarstykite česnaku ir užpilkite sultiniu.

Žingsnis 5

Jautiena su kaulu ir želatina Žingsnis 5
Padėkite jį į šaldytuvą 24 valandoms. Kitą dieną nuo šaltibarščių pašalinkite riebalų perteklių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos