Publikavimo data: 2024-06-12
Jautiena su kaulu ir želatina
Patiekalas, gaminamas iš mėsos sultinio, kuris atvėsus buvo užšaldytas, vadinamas cholodets. Jo sudėtyje yra iš kremzlių išvirtų geliuojančių medžiagų, kurios tinka raiščiams ir sausgyslėms. Cholodets gerina odos, plaukų ir nagų būklę, suteikia jiems sveiką blizgesį. Kad būtų lengviau paruošti, naudokite želatiną. Iš anksto ją ištirpinkite kambario temperatūros sultinyje. Tada užvirinkite vandens vonelėje ir naudokite recepte.
Žingsnis 1
Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Pasūdykite ir užvirinkite, nugriebkite putas. Virkite apie 4 valandas.
Žingsnis 2
Kepant mėsa turėtų atšokti nuo kaulo. Supjaustykite ją kąsnio dydžio gabalėliais. Smulkiai supjaustykite česnaką.
Žingsnis 3
Nusunkite sultinį ir perkoškite per sūrmaišį arba sietelį. Paragaukite druskos ir pipirų. Sudėkite želatiną ir leiskite jai šiek tiek išbrinkti. Vieną dalį želatinos supilkite į 10 dalių kambario temperatūros sultinio ir pašildykite.
Žingsnis 4
Sudėkite mėsos gabalėlius į lėkštę, pabarstykite česnaku ir užpilkite sultiniu.
Žingsnis 5
Padėkite jį į šaldytuvą 24 valandoms. Kitą dieną nuo šaltibarščių pašalinkite riebalų perteklių.
Kategorijos