Publikavimo data: 2024-06-23
Jautienos blauzdos cholodets
Klasikinis jautienos blauzdos cholodets. Jautienos blauzda yra skani, bet kieta mėsa. Ji išlaiko savo skonį, bet tampa minkšta ir švelni. Jautienos blauzdų mėsa nekaloringa, joje yra daug naudingų medžiagų, stiprinančių nervus ir kraujagysles: geležies, vario, mangano, magnio, kalio ir fosforo. Svarbu pasirinkti gerą mėsą šaltibarščiams. Blauzdos pjūvyje mėsa turi būti raudonos spalvos, be per daug tamsių ar šviesių dėmių. Ant pjūvio neturi būti rausvų ar žalių dėmių.
Žingsnis 1
Paruoškite sultinį. Įdėkite blauzdą į puodą ir užpilkite 2 litrais vandens 1 kg. Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 6-7 valandas, nugriebdami putas ir riebalus. Likus valandai iki virimo pabaigos į sultinį sudėkite daržoves. Kartu su svogūnais ir morkomis įdėkite lauro lapą, petražolės šaknį, juoduosius pipirus ir druską. Viską virkite kartu, kol mėsa pradės atsiskirti nuo kaulų.
Žingsnis 2
Surinkite cholodetus. Išvirus sultiniui išimkite blauzdelę, lauro lapą ir riebalus. Mėsą išimkite iš kaulų ir smulkiai supjaustykite. Mėsą sumaišykite su sultiniu ir užvirinkite. Pasūdykite ir išmaišykite, supilkite į formeles. Dėkite cholodets į šaldytuvą per naktį.
Kategorijos