Jautienos cholodets su daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Jautienos cholodets su daržovėmis

Cholodecas iš jautienos priklauso klasikiniams rusų virtuvės patiekalams. Pirmą kartą receptas užfiksuotas 1816 m. Vasilijaus Levšino knygoje "Rusiška virtuvė". Jautienos cholodets galima išvirti greičiau nei kiaulienos cholodets. Šiuo atveju mėsa verdama mažiau. Tačiau namuose ruošiami jautienos kojų cholodets ne visada sukietėja iki pageidaujamos konsistencijos. Todėl receptas pasikeitė - šaltibarščiuose pradėta naudoti želatina. Norėdami išvirti tinkamą šaltibarštį, turite vadovautis instrukcijomis žingsnis po žingsnio.
Gaminimo laikas
790 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
151 kcal.
Baltymai
21 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.25/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos cholodets su daržovėmis Žingsnis 1
Išvirkite blauzdas. Sudėkite mėsą į didelį, aukštą puodą, užpilkite 5 litrais šalto vandens, kad mėsa būtų visiškai apsemta vandeniu, ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą iki silpnos ugnies ir nugriebkite putas bei riebalus, kad sultinys būtų skaidrus.

Žingsnis 2

Jautienos cholodets su daržovėmis Žingsnis 2
Į sultinį sudėkite daržoves. Kai nustos putoti, sudėkite svogūną, morką, pastarnoko šaknį ir juodųjų pipirų žirnelius. Virkite sultinį be dangčio silpnai verdant 3-4 valandas.

Žingsnis 3

Jautienos cholodets su daržovėmis Žingsnis 3
Paruoškite jautieną. Mėsą supjaustykite gabalėliais. Sudėkite ją į dubenį arba puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite 3-5 minutes. Nusunkite verdantį vandenį ir perkelkite mėsą į puodą su blauzdomis. Toliau virkite cholodets dar 3-4 valandas. Jei reikia, nugriebkite putas. Per virimo laiką vanduo turi išgaruoti maždaug perpus. Likus pusvalandžiui iki virimo pabaigos įberkite druskos, o baigę virti išimkite daržoves. Karštą sultinį perkoškite per šaltame vandenyje pamirkytą audeklą.

Žingsnis 4

Jautienos cholodets su daržovėmis Žingsnis 4
Paruoškite maistą šaldymui. Atskirkite mėsą nuo kaulo, jautieną susmulkinkite arba supjaustykite skaidulomis. Susmulkinkite petražolių lapelius, sumaišykite juos su jautiena ir druska. Susmulkinkite česnaką ir sudėkite jį į mėsą. Sudėkite jautieną į padėklą arba porcijines formeles. Želatiną atskieskite vandeniu ir įpilkite į sultinį. Užpilkite ant jautienos ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Uždenkite porcijines formeles ir padėkite į šaldytuvą arba šaltą vietą, kad sustingtų bent 4 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos