Publikavimo data: 2024-05-20
Jautienos cholodets su želatina
Kai kuriuos šaltibarščių, kaip ir daugelio kitų patiekalų, receptus į Rusiją atnešė prancūzai, nes Rusijos imperatorius ilgą laiką aptarnavo prancūzų virėjai. Prancūzijoje šis patiekalas buvo vadinamas "galantine" ir buvo laikomas išties karališku. Jis buvo gaminamas iš paukščių, kiaulienos, triušienos, pridedant kiaušinių ir prieskonių. Kad patiekalas ilgiau išlaikytų formą, į sultinį pradėta dėti želatinos. Rusijoje labai išpopuliarėjo iš jautienos su želatina gaminamas cholodecas.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą ir daržoves. Mėsą supjaustykite dideliais gabalais. Svogūną, morką ir petražolės šaknį perpjaukite pusiau. Česnako skilteles palikite sveikas. Paruoštas daržoves sudėkite ant folija išklotos kepimo skardos ir kepkite 30 minučių. Sudėkite mėsą ir daržoves į puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirinkite ir virkite, nugriebdami putas, 2,5 valandos. Praėjus 1,5 valandos nuo virimo pradžios, į sultinį suberkite krapus ir petražoles. Atvėsinkite sultinį ir perkoškite jį per marlę.
Žingsnis 2
Prieš pilant sultinį, paruoškite ingredientus. Išimkite mėsą iš kaulų ir atskirkite ją nuo skaidulų. Pagardinkite druska ir pipirais. Virtas morkas supjaustykite apskritimais. Želatiną išmirkykite nedideliame kiekyje sultinio - apie 30 ml. Sultinį kaitinkite, kol želatina ištirps.
Žingsnis 3
Šaltus pyragėlius paskirstykite į formeles. Didelę formą arba porcijines šaltibarščių formeles uždenkite maistine plėvele. Pirmiausia užpilkite plonu sultinio sluoksniu ir palikite 2 valandoms sustingti šaldytuve. Tada ant supjaustytų morkų sudėkite mėsą ir užpilkite sultiniu, palikdami 2 cm nuo formos krašto. Dėkite formas su šaltibarščiais į šaldytuvą 4 valandoms.
Kategorijos