Jautienos fajitas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Jautienos fajitas

Fajitas - tai meksikietiškas patiekalas iš plonų mėsos ir daržovių juostelių, suvyniotų į minkštas kukurūzų arba kviečių tortilijas. Paprastai naudojama jautiena, rečiau vištiena, kiauliena arba žuvis. Fajitas su jautiena geriausia gaminti iš šoninės kepsnio - mėsos iš pilvo dalies gabalo. Ji yra minkšta, riebi ir turi stiprų jautienos skonį.
Gaminimo laikas
95 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
173 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.09/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos fajitas Žingsnis 1
Marinuokite kepsnį. Sumaišykite česnaką, laimo sultis, alyvuogių aliejų, kmynus, jalapeno arba aitriąją papriką ir kalendrą. Šiuo mišiniu užpilkite mėsą. Palikite 1 valandą kambario temperatūroje. Tada išimkite kepsnį iš marinato, pašalinkite likusias žoleles, česnaką ir prieskonius. Pabarstykite druska.

Žingsnis 2

Jautienos fajitas Žingsnis 2
Paruoškite mėsą. 1-2 minutes įkaitinkite storasienę keptuvę ant didelės ugnies. Supilkite augalinį aliejų. Palaukite 1 minutę, tada sudėkite kepsnį ir kepkite iš abiejų pusių 6 minutes. Išimkite mėsą ant lentelės, uždenkite folija ir palikite 5 minutėms.

Žingsnis 3

Jautienos fajitas Žingsnis 3
Paruoškite daržoves. Svogūnus ir paprikas pakepinkite aliejuje ant didelės ugnies. Nuolat maišydami kepkite 5-6 minutes.

Žingsnis 4

Jautienos fajitas Žingsnis 4
Paruoškite jautienos fajitas. Supjaustykite kepsnį plonomis juostelėmis. Mikrobangų krosnelėje 20 sekundžių kaitinkite kukurūzų dribsnius. Ant jo sudėkite kepsnį ir daržoves.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos