Publikavimo data: 2024-06-08
Jautienos fajitas
Fajitas - tai meksikietiškas patiekalas iš plonų mėsos ir daržovių juostelių, suvyniotų į minkštas kukurūzų arba kviečių tortilijas. Paprastai naudojama jautiena, rečiau vištiena, kiauliena arba žuvis. Fajitas su jautiena geriausia gaminti iš šoninės kepsnio - mėsos iš pilvo dalies gabalo. Ji yra minkšta, riebi ir turi stiprų jautienos skonį.
Žingsnis 1
Marinuokite kepsnį. Sumaišykite česnaką, laimo sultis, alyvuogių aliejų, kmynus, jalapeno arba aitriąją papriką ir kalendrą. Šiuo mišiniu užpilkite mėsą. Palikite 1 valandą kambario temperatūroje. Tada išimkite kepsnį iš marinato, pašalinkite likusias žoleles, česnaką ir prieskonius. Pabarstykite druska.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą. 1-2 minutes įkaitinkite storasienę keptuvę ant didelės ugnies. Supilkite augalinį aliejų. Palaukite 1 minutę, tada sudėkite kepsnį ir kepkite iš abiejų pusių 6 minutes. Išimkite mėsą ant lentelės, uždenkite folija ir palikite 5 minutėms.
Žingsnis 3
Paruoškite daržoves. Svogūnus ir paprikas pakepinkite aliejuje ant didelės ugnies. Nuolat maišydami kepkite 5-6 minutes.
Žingsnis 4
Paruoškite jautienos fajitas. Supjaustykite kepsnį plonomis juostelėmis. Mikrobangų krosnelėje 20 sekundžių kaitinkite kukurūzų dribsnius. Ant jo sudėkite kepsnį ir daržoves.
Kategorijos