Publikavimo data: 2024-04-14
Jautienos ir sūrio burrito.
Burrito kilo iš Ispanijos, tačiau iš pradžių šis patiekalas buvo vadinamas "chavaruma" ir skyrėsi nuo Meksikoje gaminamos versijos. Legenda byloja, kad tikrasis burrito receptas atsirado atsitiktinai. Garsus meksikiečių pirklys Chuanas Mendoza paprasčiausiai nusprendė sutaupyti indų ir maistą suvyniojo į kukurūzų tortilijas. Toks derinys visiems patiko ir tapo atskiru patiekalu. Dabar kiekvienas, norėdamas pasimėgauti originaliu patiekalu, namuose gali pasinaudoti žingsnis po žingsnio pateikiamu burito receptu.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Įkaitinkite keptuvę su 2 valgomaisiais šaukštais augalinio aliejaus, tada ant vidutinės ugnies 5 minutes pakepinkite svogūną ir česnaką. Sudėkite pomidorus, įpilkite stiklinę vandens ir troškinkite dar 5 min. Į keptuvę sudėkite mėsą ir leiskite jai troškintis 5 minutes, tada nusunkite vandenį, įberkite druskos ir aitriosios paprikos, kepkite, kol mėsa iškeps, ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 2
Suvyniokite burritus. Šiek tiek pašildykite tortilijas, kad suminkštėtų, ant kiekvienos dėkite po 1/4 įdaro ir sūrio. Suvyniokite tortilijas, švelniai užlenkdami kraštus, ir kiekvieną iš abiejų pusių patepkite augaliniu aliejumi. Dėkite burritos į keptuvę ir kepkite ant silpnos ugnies 5 minutes.
Kategorijos