Publikavimo data: 2024-04-14
Burrito su malta mėsa ir pupelėmis
Burrito meksikiečių kalba reiškia "asilas". Taip jį praminė jo kūrėjas, pirklys Juanas Mendezas, nusprendęs sutaupyti indų ir įvyniojęs mėsą bei daržoves į tortilijas. Taip atsirado naujasis patiekalas. Norint pagal klasikinės meksikiečių virtuvės receptą paruošti burritos su malta mėsa ir pupelėmis, prireiks aitriųjų paprikų. Pageidautina imti maltos jautienos. Namuose tortilijas galite pakeisti pitos duona. Tuomet patiekalas bus panašus į šašarmą.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į keptuvę įpilkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir įkaitinkite. Tada sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką, kepkite ant vidutinės ugnies 5 min. Sudėkite maltą mėsą ir šiek tiek pakepinkite, nepamirškite pamaišyti. Sudėkite pomidorus, kukurūzus ir pupeles, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir kepkite, kol maltinukai iškeps, maždaug 10 minučių.
Žingsnis 2
Suformuokite burritus. Kad tartiljos būtų šiek tiek minkštesnės, 2-3 minutes kaitinkite jas keptuvėje. Ant kiekvienos užtepkite 1/4 sūrio ir įdaro, tada susukite ir užlenkite kraštus. Kiekvieną burrito iš abiejų pusių aptepkite likusiu aliejumi ir 5-10 min. kepkite ant mažos ugnies.
Kategorijos