Publikavimo data: 2024-04-14
Pasninko burrito
Burrito yra meksikietiškas patiekalas, panašus į arabišką šavarmą. Įdarui naudojama mėsa, pupelės, daržovės ir prieskoniai. Taip pat yra lieso burrito receptas. Jis ruošiamas be mėsos - su pupelėmis. Vegetariškas burrito yra ne mažiau maistingas, nes jam paruošti naudojamos juodosios pupelės - saldaus skonio ankštinių augalų atstovės. Vegetariško burrito receptą galima keisti savo nuožiūra, pridedant spalvingų sezoninių daržovių ir prieskoninių žolelių.
Žingsnis 1
Išvirkite pupeles. Išmirkytas pupeles sudėkite į puodą su šaltu vandeniu. Virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės (apie 60 minučių). Išmeskite į sietelį ir leiskite nuvarvėti.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Keptuvėje ant vidutinės ugnies augaliniame aliejuje 3-4 min. pakepinkite aitriąją ir papriką, imbiero šaknį ir svogūną, kol suminkštės. Sudėkite išvirtas virtas pupeles. Išmaišykite ir troškinkite 3 minutes. Į keptuvę suberkite pomidorus ir troškinkite 2 minutes. Pagardinkite druska, įpilkite grietinės ir dar 2 min. troškinkite.
Žingsnis 3
Pasigaminkite tortilijas. Sulenkite kukurūzų tortilijas per pusę. Dėkite ant kepimo skardos ir kepkite 3-5 minutes. Išimkite suformuotas tortilijas ir sudėkite į vidų įdarą.
Kategorijos