Publikavimo data: 2024-06-23
Jautienos kaulų cholodets
Jautienos kaulų sultinys be želatinos. Iš kaulų gaunamas skaidriausias sultinys. Jam paruošti galite nusipirkti jau paruoštą koją: supjaustytą gabalėliais ir apdegusią, bet nesudegusią. Prieskonius sultiniui galima įdėti į marlės mazgą, kad jų nereikėtų išgaudyti. Virdami sultinį sūdykite šiek tiek daugiau druskos nei reikia, nes šaltame patiekale druskos skonis mažiau juntamas.
Žingsnis 1
Išvirkite koją. Paruoštą koją užpilkite vandeniu taip, kad visos dalys būtų visiškai panardintos. Pastatykite ant didelės ugnies, užvirinkite ir virkite penkias minutes. Nukoškite sultinį. Produktą nuplaukite ir vėl užpilkite tokiu pat kiekiu vandens.
Žingsnis 2
Paruoškite sultinį. Antrąjį sultinį užvirinkite ant silpnos ir vidutinės ugnies. Vanduo neturėtų burbuliuoti, bet virimas neturėtų sustoti. Taip virkite 6 valandas. Likus 90 minučių iki virimo pabaigos, į sultinį sudėkite daržoves ir prieš tai išvirtą mėsą. Padidinkite ugnį ir lėtai užvirinkite sultinį. Likus 30 minučių iki virimo pabaigos įberkite druskos, prieskonių ir dalį česnako.
Žingsnis 3
Paruoškite šaltkrepšį sudarančius ingredientus. Iš sultinio išimkite daržoves ir mėsą. Daržoves galima išmesti. Nuo kaulų pašalinkite sausgysles ir smulkias kremzles ir smulkiai supjaustykite juos kartu su mėsa. Likusį smulkiai supjaustytą česnaką sudėkite į mėsą ir sumaišykite. Mėsą užpilkite sultiniu ir išpilstykite į formeles. Atvėsinkite šaltoje vietoje ir dėkite į šaldytuvą, kol visiškai atvės.
Kategorijos