Publikavimo data: 2024-04-17
Jautienos kebabas orkaitėje
Turkijos gyventojai tiki, kad jų šalyje gimė kebabas. Kaip įrodymą jie pateikia istoriją apie Aleksandrą Didįjį. Joje sakoma, kad per vieną iš savo karinių žygių karvedys paruošė tradicinį iskander kebabo receptą: ant plokštainio uždėjo plonai supjaustytą avieną ir užpylė jogurtu. Norint namuose pasigaminti tikrą lulia kebabą, reikia tik maltos jautienos. Kad mėsa nebūtų sausa, į ją dedama taukų.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Mikseriu sumaišykite svogūnus, česnakus, krapus, citrinos sultis ir taukus. Plakite iki vientisos masės. Sumaišykite su malta mėsa ir prieskoniais. Paruoštą mėsą uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 30 minučių, kad įsigertų.
Žingsnis 2
Pasigaminkite ir iškepkite lula kebabų. Iš maltos mėsos suformuokite pailgas dešreles ir suverkite jas ant iešmelių. Sudėkite į kepimo indą ir 40 min. pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę.
Kategorijos