Publikavimo data: 2024-01-16
Jautienos kebabas receptas
Kad jautienos kebabai būtų minkšti ir sultingi, reikia pasirinkti tinkamą mėsą, tinkamai ją marinuoti ir kepant neperdžiovinti. Jautienos gabalas turi būti šviežias - su raudonu, nesupuvusiu skerdenos paviršiumi. Pageidautina imti jauno veršelio filė arba nugarinę. Mėsai suminkštinti reikės marinato, kurio pagrindą sudaro actas. Jautienos kebabo receptas labai paprastas, o pagaminto patiekalo skonis švelnus ir kvapnus.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite jautieną popieriniu rankšluosčiu. Pašalinkite venų ir riebalų perteklių. Supjaustykite svogūną pusžiedžiais, o kad šiuo metu jis neplyštų, prieš tai galite porai minučių įdėti svogūną į šaldiklį. Išdėliokite visus ingredientus matomoje vietoje. Paruoškite gilų stiklinį indą mėsai marinuoti. Išimkite kepsninę arba elektrinę kepsninę.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą marinatui. Supjaustykite ją vidutinio dydžio gabalėliais, pabarstykite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Į jautieną sudėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Į jautieną supilkite actą ir aliejų ir gerai išmaišykite. Dėkite į šaldytuvą 3 valandoms.Jaunai jautienai 3 valandos yra idealus marinavimo laikas, bet galite jį pailginti iki 5-7 valandų, kad marinatas geriau įsigertų.
Žingsnis 4
Atskirkite jautienos gabalėlius nuo marinato ir suverkite juos ant iešmelių.Iešmelius galima pakeisti grotelėmis.
Žingsnis 5
Paruoštą kebabą geriau patiekti ant pitos duonos, o pikantiškam skoniui suteikti šviežių daržovių ir pomidorų padažo.
Kategorijos