Jautienos kebabas receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-16

Jautienos kebabas receptas

Kad jautienos kebabai būtų minkšti ir sultingi, reikia pasirinkti tinkamą mėsą, tinkamai ją marinuoti ir kepant neperdžiovinti. Jautienos gabalas turi būti šviežias - su raudonu, nesupuvusiu skerdenos paviršiumi. Pageidautina imti jauno veršelio filė arba nugarinę. Mėsai suminkštinti reikės marinato, kurio pagrindą sudaro actas. Jautienos kebabo receptas labai paprastas, o pagaminto patiekalo skonis švelnus ir kvapnus.
Gaminimo laikas
210 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
153 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.11/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos kebabas receptas Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite jautieną popieriniu rankšluosčiu. Pašalinkite venų ir riebalų perteklių. Supjaustykite svogūną pusžiedžiais, o kad šiuo metu jis neplyštų, prieš tai galite porai minučių įdėti svogūną į šaldiklį. Išdėliokite visus ingredientus matomoje vietoje. Paruoškite gilų stiklinį indą mėsai marinuoti. Išimkite kepsninę arba elektrinę kepsninę.

Žingsnis 2

Jautienos kebabas receptas Žingsnis 2
Paruoškite mėsą marinatui. Supjaustykite ją vidutinio dydžio gabalėliais, pabarstykite druska ir pipirais.

Žingsnis 3

Jautienos kebabas receptas Žingsnis 3
Į jautieną sudėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Į jautieną supilkite actą ir aliejų ir gerai išmaišykite. Dėkite į šaldytuvą 3 valandoms.Jaunai jautienai 3 valandos yra idealus marinavimo laikas, bet galite jį pailginti iki 5-7 valandų, kad marinatas geriau įsigertų.

Žingsnis 4

Jautienos kebabas receptas Žingsnis 4
Atskirkite jautienos gabalėlius nuo marinato ir suverkite juos ant iešmelių.Iešmelius galima pakeisti grotelėmis.

Žingsnis 5

Jautienos kebabas receptas Žingsnis 5
Paruoštą kebabą geriau patiekti ant pitos duonos, o pikantiškam skoniui suteikti šviežių daržovių ir pomidorų padažo.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos