Publikavimo data: 2025-08-17
Jautienos kepenų paštetas su pienu
Jei kalbėtume apie kepenis apskritai, jos yra gydomasis produktas. Jos dažnai naudojamos kulinarijoje, ruošiant pyragų, dešrų ir paštetų įdarus. Jautienos kepenys - tai vertingų ir naudingų medžiagų lobynas žmogaus organizmui. Kepenų paštetas yra universalus patiekalas, tinkantis sumuštiniams, užkandžiams ir kitiems užkandžiams, taip pat kepinių įdarui.
Žingsnis 1
Tada supjaustykite kepenis mažais gabalėliais. Užpilkite 300 ml pieno ir palikite 30 minučių, kad pasišalintų kartumas.
Žingsnis 2
Nuplaukite ir nulupkite svogūnus ir morkas. Svogūnus smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite stambia tarka. Daržoves apkepkite augaliniame aliejuje, kol taps permatomos, ir troškinkite uždengę dangčiu, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Užvirinkite vandenį, įmeskite kepenis į verdantį vandenį ir virkite 30 minučių. Išvirusias kepenis išimkite iš vandens ir atvėsinkite. Daržoves ir kepenis sumalkite mėsmale. Į jas įmaišykite suminkštintą sviestą. Supilkite 100 ml karšto pieno. Pagardinkite druska. Maišykite 5 minutes. Tada paštetą 10 minučių įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos