Jautienos kepenų paštetas su pienu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Jautienos kepenų paštetas su pienu

Jei kalbėtume apie kepenis apskritai, jos yra gydomasis produktas. Jos dažnai naudojamos kulinarijoje, ruošiant pyragų, dešrų ir paštetų įdarus. Jautienos kepenys - tai vertingų ir naudingų medžiagų lobynas žmogaus organizmui. Kepenų paštetas yra universalus patiekalas, tinkantis sumuštiniams, užkandžiams ir kitiems užkandžiams, taip pat kepinių įdarui.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
114 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (32 bal.)

Žingsnis 1

Jautienos kepenų paštetas su pienu Žingsnis 1
Tada supjaustykite kepenis mažais gabalėliais. Užpilkite 300 ml pieno ir palikite 30 minučių, kad pasišalintų kartumas.

Žingsnis 2

Jautienos kepenų paštetas su pienu Žingsnis 2
Nuplaukite ir nulupkite svogūnus ir morkas. Svogūnus smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite stambia tarka. Daržoves apkepkite augaliniame aliejuje, kol taps permatomos, ir troškinkite uždengę dangčiu, kol suminkštės.

Žingsnis 3

Jautienos kepenų paštetas su pienu Žingsnis 3
Užvirinkite vandenį, įmeskite kepenis į verdantį vandenį ir virkite 30 minučių. Išvirusias kepenis išimkite iš vandens ir atvėsinkite. Daržoves ir kepenis sumalkite mėsmale. Į jas įmaišykite suminkštintą sviestą. Supilkite 100 ml karšto pieno. Pagardinkite druska. Maišykite 5 minutes. Tada paštetą 10 minučių įdėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, paštetai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, sala, morkų sezonas, mėsos paštetai, receptų knyga, sviesto paštetai, jautienos kepenėlių paštetai, morkų paštetai

Kategorijos