Publikavimo data: 2024-03-30
Jautienos koldūnai
Jautienos koldūnų receptas yra paprastas. Paruošimas nereikalauja daug laiko, todėl koldūnus galite pasigaminti iš anksto ir palikti šaldiklyje. Pagrindiniai įdaro ingredientai: jautiena ir svogūnai. Jautienos mėsa yra liesa ir laikoma dietiniu produktu, tačiau sultinga ir skani. Pagal receptą koldūnus siūloma gaminti koldūnų gaminimo aparatu: taip procesas vyks daug greičiau. Jei jos neturite, naudokite stiklinę arba formą.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinį. Supilkite vandenį, pieną, druską ir miltus ir išmaišykite. Minkykite tešlą 4-5 minutes, uždenkite maišeliu arba plėvele. Palikite 20 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite į maltą mėsą. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite koldūnus. Padalykite tešlą į dvi lygias dalis ir kiekvieną iškočiokite 2-3 mm storio, koldūnų keptuvės skersmens. Vieną tešlos lakštą dėkite ant miltais pabarstytos koldūnų lėkštės. Į duobutes sudėkite maltos mėsos. Uždenkite antru tešlos lakštu. Atsargiai iškočiokite kočėlu, kad forma atskirtų koldūnus. Apverskite formą taip, kad koldūnai iš jos iškristų. Apvoliokite juos miltuose.
Žingsnis 4
Išvirkite koldūnus. Įmeskite koldūnus į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies 10-12 minučių. Patiekite jautienos koldūnus į stalą su grietine, actu arba sviestu.
Kategorijos