Jautienos koldūnai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Jautienos koldūnai

Jautienos koldūnų receptas yra paprastas. Paruošimas nereikalauja daug laiko, todėl koldūnus galite pasigaminti iš anksto ir palikti šaldiklyje. Pagrindiniai įdaro ingredientai: jautiena ir svogūnai. Jautienos mėsa yra liesa ir laikoma dietiniu produktu, tačiau sultinga ir skani. Pagal receptą koldūnus siūloma gaminti koldūnų gaminimo aparatu: taip procesas vyks daug greičiau. Jei jos neturite, naudokite stiklinę arba formą.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
225 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
24 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.04/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos koldūnai Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinį. Supilkite vandenį, pieną, druską ir miltus ir išmaišykite. Minkykite tešlą 4-5 minutes, uždenkite maišeliu arba plėvele. Palikite 20 minučių pailsėti.

Žingsnis 2

Jautienos koldūnai Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite į maltą mėsą. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Jautienos koldūnai Žingsnis 3
Paruoškite koldūnus. Padalykite tešlą į dvi lygias dalis ir kiekvieną iškočiokite 2-3 mm storio, koldūnų keptuvės skersmens. Vieną tešlos lakštą dėkite ant miltais pabarstytos koldūnų lėkštės. Į duobutes sudėkite maltos mėsos. Uždenkite antru tešlos lakštu. Atsargiai iškočiokite kočėlu, kad forma atskirtų koldūnus. Apverskite formą taip, kad koldūnai iš jos iškristų. Apvoliokite juos miltuose.

Žingsnis 4

Jautienos koldūnai Žingsnis 4
Išvirkite koldūnus. Įmeskite koldūnus į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies 10-12 minučių. Patiekite jautienos koldūnus į stalą su grietine, actu arba sviestu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos