Publikavimo data: 2024-06-23
Jautienos liežuvio cholodets
Liežuvio sultinys gaminamas su želatina, nes vien tik liežuvis nesuteikia sultiniui reikiamo tirštumo. Galite išvirti vištienos kojų sultinį ir naudoti jį kaip priedą. Liežuvis turi būti violetinės spalvos, elastingas ir tvirtas, paspaudus greitai atgauti formą. Rinkitės šalutinius produktus su sanitarinės tarnybos antspaudu, kuris patvirtina, kad gyvūnas nesirgo.
Žingsnis 1
Išvirkite ir paruoškite liežuvį įdarui. Įdėkite liežuvį į puodą su verdančiu vandeniu ir virkite 5 minutes. Sudėkite svogūną, morką ir salierą. Pagardinkite druska, pipirais ir lauro lapu. Viską kartu virkite 2 valandas ir 40 minučių. Išvirtą liežuvį atvėsinkite šaltame vandenyje ir nuimkite odą nuo storojo galo. Nuluptą liežuvį sudėkite į sultinį ir užvirinkite. Vėl ištraukite, atvėsinkite ir supjaustykite lėkštėmis.
Žingsnis 2
Paruoškite sultinį šaltibarščiams. Supilkite sultinį per sietelį į puodą. Atskirame dubenyje ištirpinkite želatiną ir palikite 20 minučių. Išbrinkusią želatiną sumaišykite su likusiu sultiniu ir kaitinkite, kol želatina ištirps, bet neužvirkite.
Žingsnis 3
Sudėkite įdarą. Ant formos dugno supilkite šiek tiek želė ir įdėkite į šaldytuvą. Po valandos ištraukite formą iš šaldytuvo ir ant supjaustytų kiaušinių, morkų ir alyvuogių sudėkite liežuvio gabalėlius. Užpilkite likusia želė ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms ar ilgiau.
Kategorijos