Jautienos musaka pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Jautienos musaka

Daugelis žmonių nemėgsta daržovių, nes paprasčiausiai nežino, kaip jas skaniai paruošti. Naudodami šį receptą galite pasigaminti labai skanų ir maistingą daržovių troškinį - musaką su jautiena. Tai tradicinis turkų, Balkanų ir graikų virtuvės patiekalas. Jis visada ruošiamas su daug daržovių padaže arba jų pačių sultyse. Paruoškite musaką su jautiena, kaip aprašyta toliau. Atraskite naują daržovių skonį - sultingą, aštrų ir nepaprastai apetitišką.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
55 min.
Kalorijos
95 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos musaka Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Sumalkite jautieną ir svogūną mėsmale. Sumaltą jautieną sumaišykite su pomidorų pasta, raudonaisiais ir juodaisiais pipirais. Druska. Kepkite keptuvėje maišydami 10 minučių. Įpilkite šiek tiek verdančio vandens, kad mišinys būtų šiek tiek riebesnis ir sultingesnis. Įberkite petražolių. Išmaišykite. Nuimkite nuo kaitlentės. Baklažanus kepkite atskirai po 5-7 minutes iš abiejų pusių.

Žingsnis 2

Jautienos musaka Žingsnis 2
Iškepkite jautienos musaką. Kepimo indą gerai patepkite aliejumi. Ant dugno sudėkite pomidorus, tada ½ maltos mėsos. Tada baklažanus, likusią maltą mėsą ir vėl pomidorus. Pomidorų sultis atskieskite vandeniu iki pilno puodelio. Supilkite ant mėsos ir daržovių. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes. Po to kepinio paviršiuje samteliu padarykite įdubimus. Į juos įmuškite kiaušinius, įberkite druskos. Kepkite dar 10 minučių, kol kiaušiniai iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos