Publikavimo data: 2024-06-23
Jautienos nugarinė cholodets
Jautienos nugarinė cholodets yra sodraus skonio, nes iš nugarinės gaminamas tirštas sultinys. Svarbu išsirinkti tinkamą puodą cholodetams virti: jis neturėtų būti per mažas, kitaip sultinys išbėgs, bet ir ne per didelis ir platus - produktams apsemti reikės daug vandens, o dėl to sultinys bus ne toks sotus. Jautiena skatina kraujodaros procesus organizme, o koldūnų mėsa naudinga virškinimui.
Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Į puodą su mėsa sudėkite svogūną su lupenomis. Morkas perpjaukite per pusę ir sudėkite į puodą. Užpilkite turinį vandeniu taip, kad vandens lygis būtų 3 cm virš produktų. Pastatykite ant didelės ugnies, užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Virkite 5-6 valandas neuždengę puodo dangčiu. Virimo metu surinkite susidariusias putas. Likus valandai iki virimo pabaigos įdėkite lauro lapą ir pipirus.
Žingsnis 2
Paruoškite maistą. Iki virimo pabaigos sultinio tūris padvigubės. Nukelkite puodą nuo ugnies, išimkite kaulus ir mėsą. Išmeskite daržoves, nes jos jau pagardino sultinį. Mėsą apžiūrėkite rankomis, kad apčiuoptumėte kaulus ir juos pašalintumėte. Mėsą supjaustykite skersai skaidulų.
Žingsnis 3
Paruoškite šaltibarščius. Susmulkinkite česnaką ir sudėkite į mėsą, išmaišykite. Pagardinkite druska taip, kad jaustumėte druskos daugiau nei reikia. Šaltame patiekale druskos jaučiama mažiau nei karštame. Viską užpilkite sultiniu, išmaišykite ir perkelkite į formą. Leiskite cholodcui pastovėti 20-30 minučių, tada įdėkite į šaldytuvą per naktį.
Kategorijos