Publikavimo data: 2024-03-29
Jautienos plovas
Uzbekų plovas gali būti gaminamas ne tik iš avienos, bet ir iš jautienos. Norint skaniai paruošti jautienos plovą, patariama naudoti krūtininę arba mentės dalį. Profesionalūs virėjai žingsnis po žingsnio papasakos, kaip namuose ant viryklės paruošti jautienos plovą, kad jis būtų kvapnus ir tirptų burnoje.
Žingsnis 1
Paruoškite zirvaką (daržovių ir mėsos pagrindą plovui). Įkaitinkite aliejų, kol šiek tiek paruduos, ir kepkite svogūnus, mėsą ir morkas paeiliui, kol taps tamsiai auksinės spalvos ir lengvai apskrus (kiekvienam produktui paprastai reikia 7-10 minučių). Sudėkite pakepintus produktus, suberkite prieskonius ir prieskonines žoleles. Išmaišykite ir troškinkite kartu 3-5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite plovą. Į mėsą ir daržoves suberkite nuplautus ryžius. Įpilkite vandens ir troškinkite 30 min. uždengę dangčiu ant labai silpnos ugnies. prireikus įpilkite šiek tiek vandens pabaigoje į plovą įberkite česnako.
Žingsnis 3
Leiskite plovui susigerti. Ryžiams išvirus, išmaišykite uzbekišką jautienos plovą ir palikite jį 15-20 minučių, kad po dangčiu išbrinktų.
Kategorijos