Jautienos plovas ketaus keptuvėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-14

Jautienos plovas ketaus keptuvėje

Rytų virtuvė visada garsėja savo patiekalais. Vienas svarbiausių ir gardžiausių patiekalų yra plovas: virti ryžiai su mėsos gabalėliais ir prieskoniais.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
219 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.26/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos plovas ketaus keptuvėje Žingsnis 1
Mėsą nuplaukite, supjaustykite gabalėliais. Svogūną supjaustykite griežinėliais (geriausia pusžiedžiais). Morkas supjaustykite šiaudeliais.

Žingsnis 2

Jautienos plovas ketaus keptuvėje Žingsnis 2
Įkaitinkite (ketaus) keptuvę. Įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite svogūnus. Maišydami kepkite 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Išimkite svogūnus iš keptuvės, jų mums nebereikės.

Žingsnis 3

Jautienos plovas ketaus keptuvėje Žingsnis 3
Į keptuvę sudėkite susmulkintą likusį svogūną. Trumpai pakepinkite nuolat maišydami.

Žingsnis 4

Įdėkite pagrindinį ingredientą - mėsą. Kepkite maišydami apie 10-15 minučių.

Žingsnis 5

Jautienos plovas ketaus keptuvėje Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite morkas. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, prieskoniais pagal skonį ir maišydami kepkite 7-10 minučių.

Žingsnis 6

Užvirkite maždaug 1,5 litro vandens virdulyje.

Žingsnis 7

Jautienos plovas ketaus keptuvėje Žingsnis 7
Į puodą supilkite verdantį vandenį.

Žingsnis 8

Viską kepkite uždengę dangtį ant vidutinės ugnies maždaug 30-40 minučių. Nemaišykite.

Žingsnis 9

Ryžius ne kartą nuplaukite po šaltu vandeniu.

Žingsnis 10

Supilkite ryžius į keptuvę. Švelniai išlyginkite, stengdamiesi nepakeisti mėsos padėties.

Žingsnis 11

Įpilkite šiek tiek verdančio vandens, kad vanduo apsemtų ryžius.

Žingsnis 12

Į ryžius įdėkite dvi česnako skilteles.

Žingsnis 13

Padidinkite kaitrą iki maksimalios ir kepkite uždengę dangčiu apie 20 minučių. kol vanduo beveik visiškai išgaruos.

Žingsnis 14

Sumažinkite kaitinimą iki žemiausios ribos. Atidarykite dangtį ir šakute arba šaukšto galu padaužykite kelias skylutes, kad išgaruotų likęs vanduo.

Žingsnis 15

Vėl uždenkite dangčiu ir troškinkite 5 minutes.

Žingsnis 16

Išjunkite kaitlentę ir, neatidarydami dangčio, leiskite plovui virti 10 minučių.

Žingsnis 17

Nuimkite dangtį ir išmaišykite plovą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos