Rytų virtuvė visada garsėja savo patiekalais. Vienas svarbiausių ir gardžiausių patiekalų yra plovas: virti ryžiai su mėsos gabalėliais ir prieskoniais.
Žingsnis 1
Mėsą nuplaukite, supjaustykite gabalėliais. Svogūną supjaustykite griežinėliais (geriausia pusžiedžiais). Morkas supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 2
Įkaitinkite (ketaus) keptuvę. Įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite svogūnus. Maišydami kepkite 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Išimkite svogūnus iš keptuvės, jų mums nebereikės.
Žingsnis 3
Į keptuvę sudėkite susmulkintą likusį svogūną. Trumpai pakepinkite nuolat maišydami.
Žingsnis 4
Įdėkite pagrindinį ingredientą - mėsą. Kepkite maišydami apie 10-15 minučių.
Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite morkas. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, prieskoniais pagal skonį ir maišydami kepkite 7-10 minučių.
Žingsnis 6
Užvirkite maždaug 1,5 litro vandens virdulyje.
Žingsnis 7
Į puodą supilkite verdantį vandenį.
Žingsnis 8
Viską kepkite uždengę dangtį ant vidutinės ugnies maždaug 30-40 minučių. Nemaišykite.
Žingsnis 9
Ryžius ne kartą nuplaukite po šaltu vandeniu.
Žingsnis 10
Supilkite ryžius į keptuvę. Švelniai išlyginkite, stengdamiesi nepakeisti mėsos padėties.
Žingsnis 11
Įpilkite šiek tiek verdančio vandens, kad vanduo apsemtų ryžius.
Žingsnis 12
Į ryžius įdėkite dvi česnako skilteles.
Žingsnis 13
Padidinkite kaitrą iki maksimalios ir kepkite uždengę dangčiu apie 20 minučių. kol vanduo beveik visiškai išgaruos.
Žingsnis 14
Sumažinkite kaitinimą iki žemiausios ribos. Atidarykite dangtį ir šakute arba šaukšto galu padaužykite kelias skylutes, kad išgaruotų likęs vanduo.
Žingsnis 15
Vėl uždenkite dangčiu ir troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 16
Išjunkite kaitlentę ir, neatidarydami dangčio, leiskite plovui virti 10 minučių.
Žingsnis 17
Nuimkite dangtį ir išmaišykite plovą.