Jautienos salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Jautienos salotos

Šiltos salotos su jautiena ir žiediniais kopūstais sukels malonumo audrą. Patiekalui jautiena šiek tiek apkepinama, kad susidarytų plutelė, o tada kepama aukštoje temperatūroje orkaitėje. Taip paruoštuose kepsniuose yra mažiau kenksmingų kancerogeninių medžiagų. Žiediniai kopūstai taip pat kepami, kad išsaugotų didžiausią naudą sveikatai. Salotose esanti rukola padeda virškinti ir įsisavinti mėsą.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
152 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Jautienos salotos Žingsnis 1
Iškepkite kopūstus. Sudėkite kopūstų žiedynus ant kepimo skardos ir užpilkite ant jų šiek tiek aliejaus ir prieskonių mišinio. Šaukite į orkaitę 15-20 minučių, kol pagels.

Žingsnis 2

Jautienos salotos Žingsnis 2
Paruoškite mėsą. Apšlakstykite jautienos kepsnius likusiu aštriu aliejumi ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite 2-3 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies. Dėkite keptuvę su mėsa į orkaitę 5-7 minutėms. Atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite kepsnius.

Žingsnis 3

Jautienos salotos Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Sumaišykite citrinos sultis su medumi ir pipirais. Suplakite.

Žingsnis 4

Jautienos salotos Žingsnis 4
Sudėkite salotas. Į dubenį sudėkite mėsą ir žiedinius kopūstus. Sudėkite rukolą ir padažą. Išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
mėsos patiekalai, salotos, mėsos salotos, jautienos salotos, paprasta, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, vakarienė, agurkų sezonas, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, sojų padažo patiekalai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, pipirų salotos, raudonųjų svogūnų salotos, daržovių salotos, česnakų salotos, augalinio aliejaus salotos, jautienos vakarienė, cukraus salotos

Kategorijos