Publikavimo data: 2025-08-17
Jautienos salotos
Šiltos salotos su jautiena ir žiediniais kopūstais sukels malonumo audrą. Patiekalui jautiena šiek tiek apkepinama, kad susidarytų plutelė, o tada kepama aukštoje temperatūroje orkaitėje. Taip paruoštuose kepsniuose yra mažiau kenksmingų kancerogeninių medžiagų. Žiediniai kopūstai taip pat kepami, kad išsaugotų didžiausią naudą sveikatai. Salotose esanti rukola padeda virškinti ir įsisavinti mėsą.
Žingsnis 1
Iškepkite kopūstus. Sudėkite kopūstų žiedynus ant kepimo skardos ir užpilkite ant jų šiek tiek aliejaus ir prieskonių mišinio. Šaukite į orkaitę 15-20 minučių, kol pagels.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą. Apšlakstykite jautienos kepsnius likusiu aštriu aliejumi ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite 2-3 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies. Dėkite keptuvę su mėsa į orkaitę 5-7 minutėms. Atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite kepsnius.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Sumaišykite citrinos sultis su medumi ir pipirais. Suplakite.
Žingsnis 4
Sudėkite salotas. Į dubenį sudėkite mėsą ir žiedinius kopūstus. Sudėkite rukolą ir padažą. Išmaišykite.
Kategorijos