Publikavimo data: 2024-06-08
Jautienos suflė troškinys
Paprastas maltos jautienos receptas, kuriam reikia nedaug ingredientų. Patiekalas tinka kaip antrojo patiekalo garnyras. Dėl plaktų kiaušinių baltymų patiekalas yra subtilaus skonio.
Žingsnis 1
Mėsą ir svogūną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir sumalkite mėsmale. Atskirkite trynius nuo baltymų ir sudėkite juos į maltą mėsą. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje plakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos, kol jie taps purūs ir putoti.
Žingsnis 3
Į maltą mėsą įmaišykite plaktus baltymus ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Viską gerai išmaišykite. Į maltą jautieną galite drąsiai dėti žiupsnelį čiobrelių arba raudonėlių, atsargiai - karčiųjų rozmarinų.
Žingsnis 4
Paimkite kepimo formą, patepkite ją trupučiu augalinio aliejaus. Paskleiskite faršą ir švelniai išlyginkite. Kepkite 175 °C temperatūros orkaitėje 35-40 min. Suflė apkepas ir jautiena paruošti. Gero apetito!
Kategorijos