Publikavimo data: 2024-03-30
Jautienos tartaras su svogūnais ir citrina
Jei norite savo virtuvėje pasigaminti tikrą restorano patiekalą, išbandykite jautienos tartarą. Jis pagaminamas gana greitai ir nereikalauja specialaus paruošimo. Mėsą rinkitės atsakingai. Pirkite tik patikimose vietose. Mėsa tartarui turėtų būti raudona, o ne pilka ar burgundiška, be aštraus kvapo. Prieš ruošdami tartarą jautieną laikykite šaldytuve, o gamindami - ant ledo.
Žingsnis 1
Jautieną supjaustykite mažais 0,3-0,5 cm gabalėliais.
Žingsnis 2
Nulupkite ir labai smulkiai supjaustykite svogūnus. Tada smulkiai supjaustykite agurkus, kaparėlius ir žaliuosius svogūnus. Sudėkite daržoves į mėsą, įspauskite citrinos sulčių ir gerai išmaišykite. Sudėkite garstyčias ir padažus.
Žingsnis 3
Paimkite du kiaušinius, sudaužykite ir atskirkite baltymus nuo trynių. Sudėkite trynius į mėsą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Padėkite tartarą ant lėkštės ir suformuokite jį tešlos žiedu.
Kategorijos