Jautienos uodegos šaltibarščiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Jautienos uodegos šaltibarščiai

Iš jautienos uodegų, kanopų ir vidurių vargingesni sluoksniai gamino uodegų cholodeką, arba želė, kuris nebuvo labai patrauklios išvaizdos. Laikui bėgant virėjai išmoko sultinį perkošti ir nuskaidrinti, kad želė taptų patrauklesnė. Želė dažnai minima rusų literatūroje, pavyzdžiui, romane "Oblomovas" Agafija Matvejevna bijo skurdo ir įsivaizduoja, kad sužlugdytas baronas vietoj gurmaniškų skanėstų valgys "želė iš parduotuvės".
Gaminimo laikas
740 min.
Laikas virtuvėje
80 min.
Kalorijos
134 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.9/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos uodegos šaltibarščiai Žingsnis 1
Išvirkite daržoves ir mėsą. Supjaustykite uodegas 15-18 cm ilgio gabalėliais, užpilkite jas šaltu vandeniu ir pamirkykite 4 valandas. Tada nusausinkite ir kepkite augaliniame aliejuje, kol paruduos. Sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu taip, kad vandens lygis būtų aukščiau nei mėsa, užvirkite, nuimkite putas. Į mėsą sudėkite svogūnus, morkas ir saliero šaknį. Po 30 min. įdėkite gvazdikėlius, pipirų žirnelius, lauro lapą. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir po dangčiu troškinkite 5 valandas.

Žingsnis 2

Jautienos uodegos šaltibarščiai Žingsnis 2
Paruoškite visus šaltibarščiams skirtus ingredientus. Išvirusias uodegas išimkite iš puodo, atvėsinkite, išimkite iš jų mėsą ir supjaustykite. Iš sultinio išimkite daržoves. Išvirkite kietai virtus kiaušinius, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite apskritimais. Morkas iš sultinio supjaustykite šiaudeliais.

Žingsnis 3

Jautienos uodegos šaltibarščiai Žingsnis 3
Išvirkite sultinį. Iš sultinio išėmę visus ingredientus, supilkite sultinį ant viryklės, sudėkite išvalytus kaulus, druską, užvirinkite ir virkite, kol skysčio kiekis sumažės perpus. Atvėsinkite ir pertrinkite sultinį per sietelį.

Žingsnis 4

Jautienos uodegos šaltibarščiai Žingsnis 4
Surinkite cholodetus. Į formą sudėkite mėsą, ant viršaus išdėliokite morkas ir kiaušinius, užpilkite sultiniu ir įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms. Kai mėsa sustings, supilkite likusį sultinį ir vėl dėkite į šaldytuvą 3 valandoms, kol sustings.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos