Publikavimo data: 2024-05-20
Jautienos uodegos šaltibarščiai
Iš jautienos uodegų, kanopų ir vidurių vargingesni sluoksniai gamino uodegų cholodeką, arba želė, kuris nebuvo labai patrauklios išvaizdos. Laikui bėgant virėjai išmoko sultinį perkošti ir nuskaidrinti, kad želė taptų patrauklesnė. Želė dažnai minima rusų literatūroje, pavyzdžiui, romane "Oblomovas" Agafija Matvejevna bijo skurdo ir įsivaizduoja, kad sužlugdytas baronas vietoj gurmaniškų skanėstų valgys "želė iš parduotuvės".
Žingsnis 1
Išvirkite daržoves ir mėsą. Supjaustykite uodegas 15-18 cm ilgio gabalėliais, užpilkite jas šaltu vandeniu ir pamirkykite 4 valandas. Tada nusausinkite ir kepkite augaliniame aliejuje, kol paruduos. Sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu taip, kad vandens lygis būtų aukščiau nei mėsa, užvirkite, nuimkite putas. Į mėsą sudėkite svogūnus, morkas ir saliero šaknį. Po 30 min. įdėkite gvazdikėlius, pipirų žirnelius, lauro lapą. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir po dangčiu troškinkite 5 valandas.
Žingsnis 2
Paruoškite visus šaltibarščiams skirtus ingredientus. Išvirusias uodegas išimkite iš puodo, atvėsinkite, išimkite iš jų mėsą ir supjaustykite. Iš sultinio išimkite daržoves. Išvirkite kietai virtus kiaušinius, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite apskritimais. Morkas iš sultinio supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 3
Išvirkite sultinį. Iš sultinio išėmę visus ingredientus, supilkite sultinį ant viryklės, sudėkite išvalytus kaulus, druską, užvirinkite ir virkite, kol skysčio kiekis sumažės perpus. Atvėsinkite ir pertrinkite sultinį per sietelį.
Žingsnis 4
Surinkite cholodetus. Į formą sudėkite mėsą, ant viršaus išdėliokite morkas ir kiaušinius, užpilkite sultiniu ir įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms. Kai mėsa sustings, supilkite likusį sultinį ir vėl dėkite į šaldytuvą 3 valandoms, kol sustings.
Kategorijos