Jazminų ryžiai su ciberžole ir keptais ešeriais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Jazminų ryžiai su ciberžole ir keptais ešeriais

Kurkuma - tai aukso spalvos prieskonis, gaunamas iš to paties pavadinimo augalo šaknų. Vizualiai šaknis panaši į imbiero šaknį. Ciberžolė dažniausiai randama Indijoje ir Kinijoje. Iš ten ji tapo žinoma Europoje ir kitose pasaulio šalyse.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
143 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.15/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jazminų ryžiai su ciberžole ir keptais ešeriais Žingsnis 1
Žuvies skerdenoje padarykite kryžminius pjūvius. Taip prieskoniai ir pagardai geriau įsigers į žuvies mėsą ir taps aromatingesni bei skanesni. Paimkite druskos ir žuvies prieskonių ir sumaišykite juos kartu. Mišiniu įtrinkite ešerį ir palikite kuriam laikui mirkti.

Žingsnis 2

Jazminų ryžiai su ciberžole ir keptais ešeriais Žingsnis 2
Ryžius išvirkite lengvai pasūdytame vandenyje. Ryžius užpilkite vandeniu santykiu 1:2, įberkite šiek tiek druskos ir užvirinkite. Užvirinkite vandenį ir ryžius ir sumažinkite ugnį. Virkite ant silpnos ugnies, kol vanduo išvirs. Ryžiai paruošti.

Žingsnis 3

Jazminų ryžiai su ciberžole ir keptais ešeriais Žingsnis 3
Ryžius perkelkite į patogų dubenį ir įberkite šiek tiek ciberžolės. Išmaišykite. Įberkite ciberžolės pagal skonį, bet atminkite, kad ji gana savotiška. Pabandykite įberti nedidelį žiupsnelį ir įvertinkite skonį bei aromatą. Jei reikia, įberkite daugiau.

Žingsnis 4

Jazminų ryžiai su ciberžole ir keptais ešeriais Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę ant kaitlentės. Įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Apkepkite žuvį iš abiejų pusių įjungę didelės galios viryklės režimą. Kepkite po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės arba kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 5

Jazminų ryžiai su ciberžole ir keptais ešeriais Žingsnis 5
Į lėkštę sudėkite ryžius ir keptus ešerius.

Žingsnis 6

Jazminų ryžiai su ciberžole ir keptais ešeriais Žingsnis 6
Traškučiai ryžiai su ciberžole ir keptais ešeriais paruošti patiekti. Valgykite karštus arba šiltus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos