Publikavimo data: 2024-06-22
Jazminų ryžiai su ciberžole ir keptais ešeriais
Kurkuma - tai aukso spalvos prieskonis, gaunamas iš to paties pavadinimo augalo šaknų. Vizualiai šaknis panaši į imbiero šaknį. Ciberžolė dažniausiai randama Indijoje ir Kinijoje. Iš ten ji tapo žinoma Europoje ir kitose pasaulio šalyse.
Žingsnis 1
Žuvies skerdenoje padarykite kryžminius pjūvius. Taip prieskoniai ir pagardai geriau įsigers į žuvies mėsą ir taps aromatingesni bei skanesni. Paimkite druskos ir žuvies prieskonių ir sumaišykite juos kartu. Mišiniu įtrinkite ešerį ir palikite kuriam laikui mirkti.
Žingsnis 2
Ryžius išvirkite lengvai pasūdytame vandenyje. Ryžius užpilkite vandeniu santykiu 1:2, įberkite šiek tiek druskos ir užvirinkite. Užvirinkite vandenį ir ryžius ir sumažinkite ugnį. Virkite ant silpnos ugnies, kol vanduo išvirs. Ryžiai paruošti.
Žingsnis 3
Ryžius perkelkite į patogų dubenį ir įberkite šiek tiek ciberžolės. Išmaišykite. Įberkite ciberžolės pagal skonį, bet atminkite, kad ji gana savotiška. Pabandykite įberti nedidelį žiupsnelį ir įvertinkite skonį bei aromatą. Jei reikia, įberkite daugiau.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę ant kaitlentės. Įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Apkepkite žuvį iš abiejų pusių įjungę didelės galios viryklės režimą. Kepkite po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės arba kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Į lėkštę sudėkite ryžius ir keptus ešerius.
Žingsnis 6
Traškučiai ryžiai su ciberžole ir keptais ešeriais paruošti patiekti. Valgykite karštus arba šiltus.
Kategorijos