Publikavimo data: 2024-05-25
Jeruzalės oro pyragas
Pyragas "Jeruzalė" užkariauja savo subtiliu ir švelniu skoniu bei ant viršaus užtepto oro biskvito tekstūra. Kepėjas jo pavadinimą sugalvojo pagal analogiją su Jeruzalės akmens spalva, kurią įgauna orkaitėje su cukrumi plakti baltymai. Pyragas gaunasi spalvingas ir sodrus. Jo viršus iš tiesų atrodo kaip akmenukai, tačiau iš tikrųjų tai lengvos ir erdvios tekstūros pyragas. Jį paruošti nėra sudėtinga ir nereikalauja didelių išlaidų.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Pirmiausia minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi ir vanile, išsukite mikseriu, palaipsniui įmaišykite po vieną trynį. Supilkite kepimo miltelius, išmaišykite ir 10-15 minučių siųskite į šaldytuvą. Tada tolygiai iškočiokite, sluoksniu išklokite formos dugną ir 10 minučių siųskite į iki 200 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 2
Kol kepa pluta, nulupkite ir plonais griežinėliais supjaustykite obuolius, o iš varškės, žievelės, cukraus ir manų kruopų pagaminkite varškės masę. Dėkite baltymus į šaldytuvą 15 minučių.
Žingsnis 3
Ištraukite plutą iš orkaitės, paskirstykite ant jos varškės įdarą ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus tolygiai išdėliokite obuolių skilteles. Pašaukite pyragą atgal į orkaitę dar 20-25 minutėms.
Žingsnis 4
Baltymus išplakite iki standžių putų, cukrų įmaišykite per tris kartus. Išimkite pyragą iš orkaitės ir baltymais aptepkite obuolius. Šiek tiek išlyginkite ir vėl pašaukite į orkaitę, kol viršus paruduos iki Jeruzalės akmens spalvos.
Kategorijos