Publikavimo data: 2024-06-08
Jogurtas folijoje
Jogurtas yra gerai pažįstamas šiuolaikinis produktas, kuris greitai numalšina alkį ir padeda virškinti. Atrodo, kad jogurtas buvo išrastas neseniai, tačiau iš tiesų jo istorija prasidėjo daug anksčiau - jis atsitiktinai atrastas Vidurinėje Azijoje dar akmens amžiuje. Šiandien jau yra naminių jogurto gaminimo aparatų, tačiau sveiką produktą galima pasigaminti ir be jų. Pavyzdžiui, rauginant jogurtą orkaitėje folijoje - folijos "dangteliai" pasižymi dideliu šilumos laidumu ir jogurtas išvirs palyginti greitai.
Žingsnis 1
Paruoškite pieno ir grietinėlės mišinį. Į puodo dugną įpilkite šiek tiek vandens, kad nepriliptų. Supilkite grietinėlę ir pieną į puodą ir įkaitinkite iki maždaug 88 laipsnių, beveik iki virimo. Virkite ant silpnos ugnies maišydami, kad mišinio tūris sumažėtų 15-20 %, apie 15 minučių. Atvėsinkite pieno mišinį iki 41-42 laipsnių temperatūros.
Žingsnis 2
Paruoškite jogurtą. Paruoštą pieno ir grietinėlės mišinį perkoškite per sietelį. Sudėkite grietinę ir kruopščiai išmaišykite. Supilkite jogurtą į stiklinius indelius, uždenkite folija ir dėkite į iki 50 °C įkaitintą orkaitę. Jogurtą palikite raugti 8 valandas. Tada 2 valandoms įdėkite jogurtą į šaldytuvą, kad rūgimas baigtųsi.
Kategorijos