Publikavimo data: 2024-06-08
Jogurtas mikrobangų krosnelėje
Visavertė mityba neįmanoma be raugintų pieno produktų vartojimo. Jogurtai su naudingomis bakterijomis gerina virškinimą, stiprina imunitetą, gerina odos ir plaukų būklę. Tiršto ir skanaus jogurto galima pasigaminti iš paprasto pasterizuoto pieno ir specialaus vaistinės užkandžio, kuriame yra bakterijų koncentrato. Jogurtą taip pat galima ruošti be specialaus jogurto gaminimo aparato, bet, pavyzdžiui, daugiafunkcinėje keptuvėje, orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.
Žingsnis 1
Pašildykite pieną. Supilkite pieną į sausą sterilizuotą puodą ir pastatykite ant kaitlentės ant vidutinės kaitros iki 40 laipsnių Celsijaus.
Žingsnis 2
Palikite jogurtą rauginti. Supilkite pieną į švarų sterilizuotą indą, tinkamą šildyti mikrobangų krosnelėje. Į pieną supilkite rūgpienį ir gerai išmaišykite švariu sausu šaukštu arba plaktuvu. Uždenkite indą dangčiu ir padėkite į mikrobangų krosnelę. Pasirinkite režimą "Jogurtas" arba nustatykite 40 laipsnių temperatūrą ir palikite 8 valandoms.
Kategorijos